Αισιοδοξος ο ρεν για τα προγραμματα στηριξης ισπανιας - ιρλανδιας...

Η Ισπανία και η Ιρλανδία ενδέχεται να μην χρειαστούν προληπτικές πιστώσεις για την έξοδό τους από τα προγράμματα στήριξης, υποστήριξε ο επίτροπος ...
της ΕΕ αρμόδιος για Οικονομικά και Νομισματικά Θέματα 'Ολι Ρεν.
«Χάρη στην αναστροφή της οικονομικής κατάστασης που υποστηρίχθηκε από τα προγράμματα και στις δύο χώρες, έχουν μια πολύ καλή πιθανότητα να εξέλθουν επιτυχώς από το πρόγραμμα και να επανέλθουν σε μια διαρκή χρηματοδότηση από τις αγορές», είπε ο Ρεν.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι μεταρρυθμίσεις που δεσμεύθηκαν να εφαρμόσουν οι δύο χώρες σε αντάλλαγμα για τη στήριξή τους βρίσκονται
σε καλή πορεία και οι οικονομίες τους δυναμώνουν.
«Είναι ακόμα πρόωρο να κρίνουμε εάν υπάρχει ανάγκη για κάποια προληπτική ρύθμιση. Δεν θα την απέκλεια αλλά, όπως είπα, και οι δύο έχουν μια πολύ καλή πιθανότητα να επιτύχουν χωρίς μια προληπτική ρύθμιση», ανέφερε.
Η τριετής δανεική σύμβαση ύψους 67,5 δισ. ευρώ της Ιρλανδίας με την τρόικα και οι όροι που προέβλεπε το μνημόνιο που είχε συνάψει όσον αφορά τους προϋπολογισμούς της και την οικονομική της πολιτική, εκπνέουν την 7η Δεκεμβρίου.
Το πρόγραμμα της Ισπανίας, η οποία δανείστηκε 41 δισ. ευρώ για να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζές της, λήγει στα τέλη του 2013.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα