Αυστηροι κανονες στην προωθηση προϊοντων απο τον σφεε


Αυστηρούς κανόνες στην προώθηση των φαρμάκων και «πλαφόν» στις χορηγίες των επιστημονικών συνεδρίων, θέτουν...
οι ίδιες οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις.

Ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας, που στοχεύει στην αυτορρύθμιση του κλάδου, παρουσιάστηκε σήμερα, Τρίτη, από τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώθηκε με την Αιγίδα του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΦΕΕ κ. Κωνσταντίνο Φρουζή, η χώρα μας διέρχεται μία μεγάλη κρίση και ο κλάδος
των φαρμακευτικών επιχειρήσεων δίνει το μήνυμα για περισσότερη διαφάνεια.

«Ως βιομηχανία - ηγέτης που είμαστε, οφείλουμε να δώσουμε το παράδειγμα μίας άλλης νοοτροπίας, προσαρμοσμένης στην εποχή μας. Στην Ελλάδα της κρίσης», είπε ο κ. Φρουζής.

«Η νοοτροπία αυτή», συνέχισε, «θα συμβάλει θετικά στην προσπάθεια που πρέπει να κάνει η χώρα μας, για να οδηγηθεί σε τροχιά αξιοπιστίας και ανάπτυξης. Δεσμευόμαστε να εντείνουμε την προσπάθεια, ώστε να συμβάλλουμε στη διαρκή ενημέρωση και επιμόρφωση της επιστημονικής κοινότητας. Το 2002, με τον πρώτο Κώδικα Δεοντολογίας μπήκαν τα θεμέλια. Το 2012, ο Κώδικας Δεοντολογίας γίνεται ακόμη πιο αυστηρός. Βάζουμε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά. Τόσο ψηλά, όσο αρμόζει σε μία ηγέτιδα βιομηχανία και στο αύριο της χώρας».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΦΕΕ, κ. Μάρκος Γερασόπουλος πρόσθεσε ότι ο Κώδικας Δεοντολογίας του ΣΦΕΕ είναι εναρμονισμένος με διεθνείς κανόνες πρακτικών, οι οποίες διέπουν τη λειτουργία των φαρμακευτικών επιχειρήσεων παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, ο ΣΦΕΕ συνεργάστηκε με τους αρμοδίους του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) για την αναθεώρηση του Κώδικα.

Σημειώνεται ότι οι εταιρείες που θα παραβαίνουν τον Κώδικα θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΣΦΕΕ και θα καταβάλουν χρηματικό πρόστιμο. Σε περίπτωση υποτροπής θα διαγράφονται από το Σύνδεσμο.
Keywords
Τυχαία Θέματα