DVD | Επιχείρηση Χάος

Μια ταινία αποθεωτική για την απόλυτη δράση έκανε ήδη εντύπωση με την παρουσία της σε τρία φεστιβάλ και τη βράβευσή της από το κοινό σε αυτό του Τορόντο. Οι κριτικοί είδαν κάτι πέρα από τη βία και την αδρεναλίνη για να φτάσουν να κάνουν λόγο για μια από τις καλύτερες ταινίες του είδους της τελευταίας δεκαετίας (όπως έγραψε το Twitchfilm).
Στην Ινδονησία, λοιπόν, και συγκεκριμένα στη Τζακάρτα, ο Τama, εγκέφαλος του εγκλήματος, έχει ως έδρα του ένα κτίριο 30 ορόφων όπου έχει συγκεντρώσει δολοφόνους, βιαστές, ναρκομανείς και κλέφτες.
Αυτός είναι και ο στόχος για μια επίλεκτη ομάδα ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, μεταξύ των οποίων και ο Rama, ένα νεοσύλλεκτο μέλος. Η αποστολή, αν και μυστική, θα αποκαλυφθεί και ο Tama θα υποσχεθεί ασυλία σε όσους αναλάβουν να εξοντώσουν τους αστυνομικούς που εισβάλουν στο κτίριο. Αυτό που θα εξελιχθεί σε 30 ορόφους περιλαμβάνει αίμα, χτύπημα διαφόρων ειδών και κορμιά που πέφτουν. Ο σκηνοθέτης Gareth Huw Evans βγάζει όλη την ένταση από κάθε χτύπημα χωρίς διακρίσεις σε πρωταγωνιστές και μη δίνοντας μας συνολικά την εικόνα ανθρώπων που παίζουν τη ζωή τους κάθε δευτερόλεπτο. Η ταινία είναι η αρχή μιας τριλογίας, όπου ήδη δουλεύεται το δεύτερο μέρος από τον Evans, την ομάδα του και τον πρωταγωνιστή Iko Uwais. Η ίδια η διαδικασία της παραγωγής έχει ενδιαφέρον και θα αναφερθούμε στο υλικό της σε ξεχωριστό άρθρο.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ: ΧΑΟΣ (THE RAID) - OFFICIAL TRAILER από FeelgoodEntertainment Βραβείο ΚοινούMidnight Madness AwardToronto Film Festival Επίσημη συμμετοχή:Sundance Film Festival 2012SXSW Film Festival 2012 Επίσημη Ιστοσελίδαwww.theraidmovie.com ΣκηνοθεσίαGareth Huw EvansΣενάριοGareth Huw EvansΗθοποιοίIko Uwais, Joe Taslim, Doni Alamsyah, Yayan Ruhian, Pierre Gruno, Ray Sahetapy, Tegar Satrya, Iang Darmawan, Eka “Piranha” Rahmadia, Verid SolaimanΔιάρκεια100΄
Keywords
Τυχαία Θέματα