Tzami moyσουλμανων στο περιπτερι

18:02 6/12/2011 - Πηγή: Fimotro
ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΟΥ FIMOTRO
Χθες βράδυ βρέθηκα στην περιοχή Νεα Σεπόλια - Μπουρνάζι και πιο συγκεκριμένα στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα. Το βράδυ περίπου στις 8-9 άκουσα από το σπίτι που βρισκόμουν έντονες φωνές η τραγούδια (δεν μπορούσα να καταλάβω). Βγήκα...
έξω με την φίλη μου και προσπαθήσαμε να βρούμε μήπως γινόταν κάποια εκδήλωση εκεί κοντά.
Περπατώντας φτάσαμε στην οδό Γκιώνας και Υπάτης . Αυτό που είδαμε ήταν πέρα από την φαντασία μας . Χιλιάδες αλλοδαποί, έφταναν σε ένα τριώροφο κτίριο που το έχουν νοικιάσει σαν τόπο λατρείας. Οι αλλοδαποί που είδα δεν
έμοιαζαν με τους αθώους Πακιστανούς, αλλά πρέπει να ήταν Μουσουλμάνοι Αφγανοί η κάτι τέτοιο , άλλα πολύ πιο άγριοι από τους συμπαθητικούς Πακιστανούς.
Ξαφνικά μια ολόκληρη γειτονιά με τον τρόμο στα μάτια τους κλείστηκαν στα σπίτια τους. Ένιωσαν ξένοι στην κατά τα άλλα ήσυχη γειτονιά τους. Οι ήχοι που ακούγονταν μέσα από το κτίριο σου δημιουργούσαν δέος και φόβο. Μου θύμισαν τραγούδια πού λέγαμε στον στρατό ( ως προς τον παλμό τους).
Όταν βέβαια τελείωσε η προσευχή τους ( που μόνο για προσευχή δεν ακουγόταν, αλλά για πολεμική ιαχή) , βγήκαν στους δρόμους και η περιοχή έγινε δική τους. Οι συναγερμοί των αυτοκινήτων άρχισαν να χτυπάνε και ο κόσμος μπήκε στα σπίτια του. Πρώτη φορά αισθάνθηκα φόβο, παρόλο ανήκω σε αυτούς που βλέπουν συμπαθητικά τους μετανάστες (μόνο και μόνο γιατί η συμπάθεια μου ήταν κομματική πειθαρχία και όχι ίδια αντίληψη).
Η φίλη μου φοβήθηκε τόσο πολύ που αρνήθηκε να μείνει σπίτι της το βράδυ. Την φιλοξενήσαμε στο σπίτι των γονιών μου, μέχρι να ηρεμήσει. Η αστυνομία ήταν παρούσα αλλά διακριτικά.
Θα ήθελα να ξέρω αν ο Δήμαρχος Περιστερίου τους έδωσε άδεια για τόπο λατρείας σε μια τόσο υποβαθμισμένη περιοχή.
Σήμερα το βράδυ το σενάριο θα επαναληφθεί . Από ότι κατάλαβα οι κάτοικοι θα βγουν στους δρόμους και θα αντιδράσουν δυναμικά. Ελπίζω να μην συμβεί κάτι τραγικό.
Αυτό που φοβούνται οι κάτοικοι είναι τα επεισόδια μεταξύ των Μουσουλμάνων γιατί βρίσκονται σε αντίθετες θρησκευτικές φατρίες. Φοβάμαι μην βρεθούν και μέλη της Χρυσής Αυγής γιατί τότε θα γίνει χαμός . Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Περιστερίου που έδωσε άδεια λειτουργίας στο τζαμί αυτό!
Σας ευχαριστώ
Γ.Σ.
Σ.Σ. : Τα στοιχεία του αναγνώστη στη διάθεση του Fimotro.
Keywords
Τυχαία Θέματα