To παρασκηνιο της φαρσοκωμωδιας με πρωταγωνιστρια την γκερεκου...

14:47 8/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Η ευρηματικότητα που επέδειξε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας στο πώς θα αναπληρωθεί το κενό που αφήνει ...
στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Κέρκυρα - μιας και ο ίδιος θα είναι υποψήφιος στη Β ‘Αθήνας - φαίνεται να οδηγεί σε σύρραξη το κόμμα του με το ΠΑΣΟΚ: Η ιδέα του να βολιδοσκοπηθεί η Άντζελα Γκερέκου για να είναι υποψήφια με τη ΝΔ, μετακομίζοντας
ευθέως από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ άναψε φωτιές ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους και μάλιστα ο Ευάγγελος Βενιζέλος προτίθεται, εάν όντως συμβεί η «μεταγραφή», να στείλει οργισμένη επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Δένδιας είχε από καιρό επαφές με την κυρία Γκερέκου, καθώς και οι δύο είναι τους τελευταίους μήνες μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Η υφυπουργός Πολιτισμού «ψαχνόταν» από την πρώτη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να ιδρύσει νέο κόμμα, για δύο λόγους: Πρώτον γιατί με τον κ. Παπανδρέου είχε σταθερή σχέση εδώ και πολλά χρόνια και μάλιστα ήταν και μέλος στις κυβερνήσεις του την περίοδο 2009-2011. Δεύτερον και κυριότερο, η διάσπαση του ΠΑΣΟΚ μειώνει δραστικά τη δυνατότητά της να εκλεγεί ξανά.

Η αναζήτηση λοιπόν νέας πολιτικής στέγης την απασχολούσε τον τελευταίο καιρό έντονα. Εκτιμώντας προφανώς τα πράγματα αρνήθηκε τις προτάσεις να πάει στο κόμμα του κ. Παπανδρέου. Έκανε όμως την κίνηση να τοποθετηθεί με γραπτή δημόσια δήλωση μόλις την περασμένη Δευτέρα, ξεκαθαρίζοντας ότι παραμένει στο ΠΑΣΟΚ και ότι θα εργαστεί για την αναγέννηση της παράταξης. Πριν στεγνώσει το μελάνι ήρθε η βολιδοσκόπηση από τη ΝΔ και με την προτροπή του κ. Δένδια, ο οποίος της υποσχέθηκε προίκα την εκλογική του πελατεία στο νησί, όπως λένε οι κακές γλώσσες, έδειξε να το σκέφτεται σοβαρά.

Η έντονη αντίδραση του κ. Βενιζέλου όμως, που είδε να επαναλαμβάνεται μία περίπτωση ανάλογη με εκείνη της Άριας Αγάτσα, που το 2012 έκανε απευθείας μεταγραφή από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ, μπέρδεψε τα πράγματα και ανάγκασε τον κ. Σαμαρά να το ξανασκεφτεί, αλλά και την ίδια την κυρία Γκερέκου να αντιληφθεί τα περιθώρια των ενεργειών που μπορεί να κάνει.

Οι τελικές εξελίξεις όμως επί του θέματος θα υπάρξουν σήμερα με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, καθώς καμία από τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές (ΝΔ και Γκερέκου) δεν άνοιξαν τα χαρτιά τους την Τετάρτη, παρά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε.
Keywords
Τυχαία Θέματα