Συζητησεις για τα ψηφοδελτια μεχρι το ''παρα ενα''...

14:31 8/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Συνεχίζονται πυρετωδώς οι διαβουλεύσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ,...
προκειμένου έως σήμερα ή το αργότερο αύριο να έχουν συγκροτηθεί τα ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα. Τις τελευταίες δύο ημέρες συνεδριάζει αδιαλείπτως η Επιτροπή Ψηφοδελτίων του κόμματος υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Ονόματα μπαίνουν και
βγαίνουν στα ψηφοδέλτια, ενώ άλλα μετακινούνται από τη μία περιφέρεια στην άλλη, για διαφορετικούς λόγους.

Στόχος των υπευθύνων της συγκρότησης των ψηφοδελτίων είναι να επιτευχθεί... το πολυπόθητο άνοιγμα σε άλλους χώρους, χωρίς όμως να προκληθούν τα παρατράγουδα των αυτοδιοικητικών εκλογών τον περασμένο Μάιο. Επίσης, μέλημά των μελών της Επιτροπής Ψηφοδελτίων είναι και η συμμετοχή προσώπων που δεν είχαν εμπλακεί κατά το παρελθόν με την ενεργό πολιτική. Πάντως τα δύο κεντρικά προβλήματα του προηγούμενου διαστήματος λύθηκαν στην εκπνοή του προηγούμενου έτους. Δηλαδή, αφ' ενός ναυάγησε η συνεργασία με τη Δημοκρατική Αριστερά και αφ' ετέρου λύθηκε το ζήτημα με τα πρόσωπα που είχαν υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης "μνημονιακές πολιτικές".

Στο παραπάνω πλαίσιο το "πράσινο φως" έχουν πάρει οι δύο πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Οδυσσέας Βουδούρης και Θόδωρος Παραστατίδης. Ο πρώτος φαίνεται ότι έχει κλείσει στην Β Αθηνών, ενώ για τον δεύτερο υπήρξαν αντιδράσεις από την Ν.Ε. Κιλκίς και, όπως όλα δείχνουν, θα κατευθυνθεί προς... την εξορία της Β Θεσσαλονίκης. Εκεί ίσως συναντήσει τον Γιάννη Αλμπάνη, αλλά και τη Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία δεν είναι εντελώς σίγουρο ότι θα είναι υποψήφια στην Πέλλα.

Η έκπληξη όμως στη Θεσσαλονίκη φαίνεται ότι θα γίνει από τον Χάρρυ Κλυνν, ο οποίος σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Α Θεσσαλονίκης. Επιπλέον έκπληξη θα αποτελέσει και η μη συμμετοχή του Μάρκου Μπόλαρη, ο οποίος είχε προχωρήσει σε συζητήσεις με στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσεις, οι οποίες όμως προφανώς δεν ευόδωσαν. Ο κ. Μπόλαρης, ενδεχομένως, μετά από αυτή την εξέλιξη, να ακολουθήσει τον Γιώργο Παπανδρέου στο ΚΙΔΗΣΟ.

Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα εικόνα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι ούτε πρώην βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει προηγηθεί εδώ και πολύ καιρό "συμφωνία κυριων" μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ώστε να μην υπάρξει μετακίνηση βουλευτών από το ένα κόμμα στο άλλο. Έτσι η Ραχήλ Μακρή εχθές ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ και πως πρόκειται να έχει συζητήσεις με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι ούτε η Χρυσούλα Γιαταγάνα, η οποία επίσης έδειχνε να επιθυμεί την κάθοδό της στις εκλογές μέσω Κουμουνδούρου.

Στην Α' Αθηνών πέραν των βουλευτών της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, κατά πάσα πιθανότητα νεοεισερχόμενος στο ψηφοδέλτιο θα είναι ο Νίκος Φίλης. Στην Β Αθηνών εκτός απροόπτου θα μπουν οι Νίκος Ξυδάκης, Γιώργος Κυρίτσης, Δημήτρης Βίτσας, Θεανώ Φωτίου, Αννέτα Καβαδία, Γιάννης Μπαλάφας και Σόφη Παπαδόγιαννη. Στην Αιτωλοακαρνανία φαίνεται ότι έχει κλείσει ο Γιάννης Κολοβός. Επιπλέον την επιθυμία να κατέβει στις Κυκλάδες έχει εκφράσει ο Μανωλης Γλέζος, ωστόσο αρκετοί δεν αποκλείουν να μπει ξανά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή σε κάποια μονοεδρική. Για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο αποτελεί και τη "βιτρίνα" των κομμάτων στις εκλογικές αναμετρήσεις, λίγες πληροφορίες έχουν διαρρεύσει. Ο μόνος που θα πρέπει να θεωρείται σίγουρος είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, ώστε να μπορεί να συμμετέχει σε δημόσιες συζητήσεις χωρίς τους περιορισμούς του εκλογικού νόμου. Πέραν αυτού έχει ακουστεί και το όνομα του Νίκου Χουντή, ο οποίος, ωστόσο, "παίζει" και για την Α ή Β Αθηνών.

Τέλος εκτός όλων αυτών στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των Οικολόγων Πρασίνων, μετά από συνάντηση που είχαν εχθές με τον Αλέξη Τσίπρα.
Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων από τους Οικολόγους είναι τα εξής:

- Μιχάλης Τρεμόπουλος, υποψήφιος στην Α Θεσσαλονίκης
- Κώστας Διάκος, υποψήφιος στα Χανιά
- Γιώργος Δημαράς, υποψήφιος στη Β Αθήνας
- Δήμητρα Λυμπεροπούλου, υποψήφια στην Κορινθία
- Δημήτρης Πολιτόπουλος, υποψήφιος στις Κυκλάδες
- Κώστας Καλογράνης, υποψήφιος στο Υπόλοιπο Αττικής
- Δημηλτρης Γιώργος, υποψήφιος στη Β Πειραιά
Keywords
Τυχαία Θέματα