O ''ξενιος ζευσ'' στη συναντηση θανου με τον οικουμενικο πατριαρχη στη χιο...

20:00 13/9/2015 - Πηγή: Fimotro
Συνάντηση με την πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου, είχε το απόγευμα του Σαββάτου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο ιστορικό Αργέντικο, στον Κάμπο της Χίου. Ο προκαθήμενος ...
του Οικουμενικού Θρόνου αναφέρθηκε στην ευαισθησία της πρωθυπουργού για τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, «για τους δυστυχισμένους αυτούς ανθρώπους κινητοποιήσατε τα πάντα», είπε.

Από την πλευρά της, η κ. Θάνου υποστήριξε ότι όλοι οι Έλληνες διαθέτουν αυτή την ευαισθησία. «Είναι γνωστό εξάλλου και από αρχαιοτάτων χρόνων -τόνισε- ότι η φιλοξενία των Ελλήνων ήταν πάντοτε στο DNA
τους».

«Ξένιος Ζευς», πρόσθεσε ο κ.κ. Βαρθολομαίος, για να προσθέσει η πρωθυπουργός: «Επομένως, τα φιλάνθρωπα αυτά αισθήματα και πάλι βρίσκονται». «Αλλά ως πρωθυπουργός τα εκφράζετε κατά τον καλύτερο τρόπο», παρατήρησε ο Πατριάρχης.
Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό ΧίουΌρθρος και Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τελέστηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου, για την εορτή της Συνάξεως όλων των Αγίων της Χίου, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Θα ολοκληρωθούν, στις 11.30, με την προσφώνηση του μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκου και την αντιφώνηση της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος.

Το μεσημέρι, όπως είναι προγραμματισμένο, ο Παναγιώτατος θα εκπέμψει μήνυμα προς τους ναυτικούς της Χίου από τη συχνότητα του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Χιακής Εκκλησίας, «ΣΗΜΑΝΤΡΟ», όπου θα δώσει και την ευλογία του. Εν συνεχεία, στις 12.30, αναμένεται να επισκεφθεί την «Πέτρα Ομήρου», τον τόπο όπου ο Όμηρος, σύμφωνα με την παράδοση, δίδασκε τα αθάνατα έπη του, όπου θα ξεναγηθεί από τη δρα Ιστορίας Αθηνά Ζαχαρού - Λουτράρη.

Το απόγευμα, στις 18.00, του επιφυλάσσεται υποδοχή στην Αυτοκρατορική, Σταυροπηγιακή και Βυζαντινή Ιερά Νέα Μονή, όπου θα τελεστεί Δοξολογία. Θα ακολουθήσουν η προσφώνηση του μητροπολίτη Χίου και η αντιφώνηση της Α.Θ. Παναγιότητος.

Το σημερινό πρόγραμμά του θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη και ξενάγησή του στο Ίδρυμα «ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ» και στα Εγκαίνια έκθεσης Ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Παρθένη.
Keywords
Τυχαία Θέματα