Ο «βαγγελας» πηρε πανω του το αυριανο ντιμπειτ με τσιπρα!

16:15 13/9/2015 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Ο Βαγγέλης Μειμαράκης, με το παρατσούκλι «Βαγγέλας», τη βαριά και λίγο μπάσα φωνή του, το λαϊκό και αυθεντικό στυλ, παλιά πολιτική «καραβάνα», αποφάσισε να πάρει πάνω του το ντιμπέιτ, στην...
αναμέτρηση με τον Αλέξη Τσίπρα, μετά την προηγούμενη άνοστη «σούπα» που δεν τρωγόταν με τίποτα. Το μήνυμα της ΝΔ προς ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαφές. Ότι θέλει ο Αλέξης! Η
Κουμουνδούρου έπεσε στην παγίδα, τσίμπησε και τώρα ψάχνει να δει πως θα περάσει τη σκόπελο, χωρίς κλυδωνισμούς, παρενέργειες, και αποδόμηση του προφίλ του νεαρού ηγέτη.

Παρακάμπτοντας διακομματικές συμβουλές και περιορισμούς, ο αυθόρμητος και σκληροτράχηλος «Βαγγέλας» πήρε το παιχνίδι επάνω του για να σταθεί απέναντι στον Τσίπρα, σαν ένα απλό παιδί της πιάτσας και του λαού για να μονομαχήσουν! Αυθεντικός, γνήσιος, ετοιμόλογος και αποφασιστικός, θα διεκδικήσει τη νίκη από τον αντιπαλό του, με το Baby Face, που ο φέρελπις πρώην πρωθυπουργός, θέλει πάση θυσία την εξουσία!!!

Εκείνο που πρέπει να βγάλει ο «Βαγγέλας» από την τηλεμαχία, είναι η ντομπροσύνη, αυθεντικότητα, απλότητα, και αξιοπιστία των λεγομένων του. Ότι πει, πρέπει να το πει με παρρησία, πειστικότητα και σταράτα λόγια, μπροστά στο κοινό. Να μην φοβηθεί τίποτα. Να χρησιμοποιήσει τη γλώσσα του σώματος όπως αυτός γνωρίζει. Ας κάνει και λάθη, αρκεί να μπορεί να τα δικαιολογήσει. Να κοιτάξει στα μάτια τον Τσίπρα και τον κόσμο που θα τον παρακολουθεί.

Το ντιμπέιτ αυτό, με τα όσα γράφονται και λέγονται θα είναι κάτι διαφορετικό. Μακάρι. Αν κάποιοι κάθισαν και είδαν πως διεξάγονται σε Ευρώπη και Αμερική, σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον. Ακόμη να δούμε και σκληρές συγκρούσεις μεταξύ των δύο αρχηγών.

Παρά ταύτα το ντιμπέιτ, με τα όσα αποφασίστηκαν, έχει μειονεκτήματα, που δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει.

-Οι 7 δημοσιογράφοι που θα υποβάλουν τις ερωτήσεις, και όχι να ανακρίνουν κατά το ορθότερο Ευρωπαϊκό-αμερικάνικο όρο, είναι αρνητικό στοιχείο. Ένας η δύο δημοσιογράφοι, με σκληρές και απρόβλεπτες ερωτήσεις, από πεπειραμένους στο είδος, ακόμη και συμμετοχή από τον έντυπο τύπο-π.χ. Χατζηνικολάου-Παπαχελάς-θα ήταν καλύτερα.

Οι πληθώρα των δημοσιογράφων δεν βοηθάει μια τηλεμαχία. Ο συντονιστής ή ο ερωτών δεν πρέπει να είναι μόνο αντικειμενικός, αλλά και ο ενδιάμεσος που θα διευκολύνει τη ροή της τηλεμαχίας των υποψηφίων που συμμετέχουν ώστε να αντιπαρατεθούν και να αναδείξουν τις διαφορές τους και τα χαρίσματά τους. Και κυρίως να γνωρίζει ότι το ντιμπέιτ γίνεται μεταξύ των πολιτικών, και αφορά την δική τους προβολή και αξιοπιστία και όχι των δημοσιογράφων! Μια τέτοια ροή είναι δύσκολο να εξασφαλιστεί με τόσους συμμετέχοντες.

-Η κόκκινη κάρτα η το buzzer beeper (κουμπί παρέμβασης) για να διακόπτει τον αρχηγό η να ζητά το λόγο ο ενδιαφερόμενος, από τον συντονιστή, εάν τελικά επικρατήσει θα είναι αστείο και θα έχει πολύ πλάκα να βλέπουμε πολιτικό να βγάζει «κόκκινη κάρτα» ή να πατάει κάποιο κουμπί ζητώντας το λόγο!!! Ούτε σε γήπεδο βρισκόμαστε, ούτε σε τηλεπαιχνίδι για κάρτες και κουμπιά!!!

Ας σοβαρευτούμε!
Σε αυριανή ανάρτηση θα έχουμε περισσότερα για την τηλεμαχία!
Keywords
Τυχαία Θέματα