Μολδαβια: συνεχιζονται οι διαδηλωσεις εναντιον της μεγαλης απατης με τις τραπεζες...

18:16 13/9/2015 - Πηγή: Fimotro
...ΕΚΕΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΔΩ ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ...
Όπως όλα δείχνουν, το κύμα διαμαρτυρίας στην Μολδαβία δεν πρόκειται να σταματήσει άμεσα. Οι πολίτες θα συνεχίσουν ...
και σήμερα τις διαμαρτυρίες εναντίον της κυβέρνησης, απαιτώντας την παραίτησή της και την πρόωρη προσφυγή στης κάλπες. Όπως υποστηρίζουν οι
διεφθαρμένοι και πλούσιοι ολιγάρχες της χώρας έχουν ήδη δημιουργήσει ένα χρέος άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από απάτες.

Την προηγούμενη εβδομάδα, δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων διαμαρτυρήθηκαν για την αδυναμία της κυβέρνησης να ελέγξουν αυτούς που ήταν υπεύθυνοι για την εξαφάνιση αυτών των χρημάτων από τις τράπεζες της χώρας. Οι πολίτες διαμαρτύρονται ότι η απάτη με τις τράπεζες έχει κατεβάσει σημαντικά το επίπεδο ζωής τους, καθώς πληρώνουν την απόφαση της κυβέρνησης να δανείσει τις τράπεζες έτσι ώστε να τις σώσει μετά την εξαφάνιση των χρημάτων από τα ταμεία τους.

Η Μολδαβία είναι μία από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, και η απάτη των τραπεζών οδήγησε σε μία ακόμα υποτίμηση του νομίσματός της. Οι διαδηλωτές στήνουν σκηνές εμπρός από το κτίριο της κυβέρνησης στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας, και πλέον βρίσκονται στην πέμπτη συνεχή ημέρα των κινητοποιήσεών τους.

Σύμφωνα με διαρροές, για όλα ευθύνεται ένας 28χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος ήταν ο κύριος οργανωτής της απάτης, με τα χρήματα να έχουν μεταφερθεί σε τράπεζες και επιχειρήσεις στην Αγγλία.
Keywords
Αναζητήσεις
moldavia apati me trapezes
Τυχαία Θέματα