Meta ta σκανδαλα ηρθε και το ''ναι'' σε περισσοτερη διαφανεια...

16:37 5/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας συμφώνησε να υπαχθεί στο νέο νόμο περί διαφάνειας, γεγονός που ενδεχομένως να παράσχει στο κοινό μία άνευ προηγουμένου πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τις δαπάνες και τις δραστηριότητές της, ...
ανακοίνωσε σήμερα πηγή των Ανακτόρων.

Η πηγή, η οποία μίλησε στο Reuters διατηρώντας την ανωνυμία της, είπε ότι εκπρόσωποι της βασιλικής οικογένειας βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις εδώ και δύο μήνες με την κυβέρνηση σχετικά με την αύξηση της εποπτείας των δραστηριοτήτων της.

Η εξέλιξη
αυτή σημειώνεται την ώρα που η άλλοτε δημοφιλής βασιλική οικογένεια έχει εμπλακεί σε ένα σκάνδαλο διαφθοράς, το οποίο έχει αμαυρώσει την δημόσια εικόνα της και ενώ οι Ισπανοί πολίτες πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Την Τετάρτη, η πριγκίπισσα Κριστίνα, κόρη του βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, κρίθηκε από δικαστήριο στη Μαγιόρκα ύποπτη σε υπόθεση διαφθοράς.

Για τον λόγο αυτό, θα κληθεί σε απολογία στις 27 Απριλίου. Η υπόθεση αφορά σε κατηγορίες που διατυπώθηκαν κατά του συζύγου της Ινιάκι Ουρντανγκαρίν, ότι ο ίδιος και ένας πρώην επαγγελματικός συνεργάτης του διοχέτευσαν στα ταμεία εταιρειών που ήλεγχαν, ποσά ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων που προέρχονταν από κρατικά κονδύλια.

Ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, του οποίου το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα, έχει επίσης εμπλακεί σε αρκετά σκάνδαλα διαφθοράς, έθεσε προς ψήφιση στο κοινοβούλιο ένα νέο σχέδιο νόμου περί διαφάνειας, που επί του παρόντος βρίσκεται υπό συζήτηση.

Το σχέδιο νόμου, όπως και άλλα σχέδια νόμου που έθεσε ο Ραχόι προς ψήφιση, προτείνει αυστηρότερο έλεγχο των φορολογικών δηλώσεων και των περιουσιακών στοιχείων και δραστηριοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων, την θέσπιση κανονισμών για την εκπροσώπηση ειδικών συμφερόντων, αυστηρότερες τιμωρίες για διαφθορά και πιο ενδελεχείς λογιστικούς ελέγχους για ιδρύματα, εργατικά συνδικάτα και επιχειρήσεις που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση.
Keywords
Αναζητήσεις
content
Τυχαία Θέματα