Εγκαίνια σε δύο σταθμούς Μετρό: Περιστέρι και Ανθούπολη(ΦΩΤΟ)

Επιμέλεια: Εύη Κολιού

Φωτογραφίες: Κώστας Μπιτχαβάς

Τα εγκαίνια των δύο νέων σταθμών του μετρό στο Περιστέρι και στην Ανθούπολη πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή στις 11.00 το πρωί υπό την παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Η λειτουργία των δύο σταθμών θα δώσουν πραγματικά

μία «ανάσα» τόσο στους δημότες της περιοχής για την καθημερινή τους εξυπηρέτηση όσο και στην εμπορική κίνηση του δήμου, ο οποίος θα αναβαθμιστεί.

Ο κ. Χατζηδάκης ξεκινώντας από τον σταθμό της Ανθούπολης δήλωσε ότι «Αν θέλουμε να κάνουμε καινούργια αρχή για τον τόπο μας πρέπει να κάνουμε μια καινούργια αρχή σε όλα τα επίπεδα. Όχι λόγια αλλά έργα».

Και πρόσθεσε ότι «εδώ δεν είμαστε σε οποιουσδήποτε σταθμούς του Μετρό. Είμαστε σε σταθμούς στη Δυτική Αθήνα, στο Περιστέρι. Στα λαϊκά προάστια τούτης της πρωτεύουσας. Και γι αυτό τον λόγο, το έργο αυτό έχει διπλή σημασία».

Στη συνέχεια, ο υπουργός έφτασε μέχρι το σταθμό του Περιστερίου με το μετρό και αποχώρησε.

Πρόκειται για έναν από τους πιο σύγχρονους σταθμούς του Μετρό. Ο εντυπωσιακός γυάλινος τρούλος γυάλινος τρούλος είναι ένα πραγματικό στολίδι. Το μετρό θα δοθεί σε λειτουργία από το Σάββατο 6 Απριλίου από τις 5.30 το πρωί.

Ωστόσο, τα παρατράγουδα δεν έλειψαν ούτε σε αυτή την εκδήλωση. Οι πολίτες συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από το σταθμό προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα λιτότητας.

Ανάμεσα στο πλήθος, βρέθηκε και ο πρόεδρος των εργαζομένων του Μετρό Αντώνης Σταματόπουλος, διαμαρτυρόμενος για την κατάσταση που επικρατεί έπειτα από την επιστράτευση που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι του μετρό λόγω των απεργιών του Ιανουαρίου που είχαν παραλύσει την πρωτεύουσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα