Στο ζενιθ η δημοτικοτητα της μερκελ...

15:57 5/4/2013 - Πηγή: Fimotro
... ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ 68%...
Η Άνγκελα Μέρκελ είναι η πολιτικός με το μεγαλύτερο βαθμό αποδοχής (68%) στη Γερμανία, σύμφωνα...
με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από την εταιρεία Infratest dimap, για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της δημόσιας
γερμανικής τηλεόρασης ARD.

Ακολουθούν ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με 63%, η Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Χανελόρε Κραφτ (SPD) και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, με 54%. Ο υποψήφιος Καγκελάριος του SPD Πέερ Στάινμπρουκ συγκεντρώνει μόλις το 32% της αποδοχής των ερωτώμενων, ενώ τελευταίος στην κατάταξη είναι ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ με 18%.

Σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου, οι Χριστιανοδημοκράτες ενισχύονται κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες και φθάνουν το 41%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες χάνουν μία μονάδα και περιορίζονται στο 27%.

Ανάλογες απώλειες καταγράφει η δημοσκοπική δύναμη και των Πρασίνων που βρίσκονται στο 14%, ενώ η Αριστερά παραμένει στο 8% και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, με 4%, μένουν και πάλι κάτω από το εισόδου στην Βουλή (5%). Επιπλέον, εάν η επιλογή γινόταν μόνο μεταξύ των δύο κεντρικών υποψηφίων, η κα Μέρκελ θα κέρδιζε τον κ. Στάινμπρουκ με 60%, έναντι 25%. Το 48% των Γερμανών επιθυμεί η νέα κυβέρνηση να έχει ως επικεφαλής το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, ενώ υπέρ των Σοσιαλδημοκρατών τάσσεται το 37%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, ιδιαίτερη απήχηση βρίσκει η πρόταση του SPD για επιβολή υψηλότερων φόρων στους πλουσιότερους Γερμανούς. Το 58% θεωρεί το σχέδιο σωστό, ενώ αντίθετη γνώμη εκφράζει το 37%.

Στην έρευνα περιλαμβάνεται ακόμη ερώτημα σχετικώς με το εάν θα πρέπει να επιτραπεί στα τουρκικά ΜΜΕ να παρακολουθήσουν μέσα από την αίθουσα του δικαστηρίου την δίκη για τις δολοφονίες δέκα ατόμων από νεοναζιστική οργάνωση -οκτώ εκ των οποίων ήταν Τούρκοι, ένας Έλληνας και μία Γερμανίδα. Στην συντριπτική τους πλειονότητα (70%) οι Γερμανοί τάσσονται υπέρ του τουρκικού αιτήματος, ενώ ένα 25% δεν θεωρεί απαραίτητο να ικανοποιηθεί αυτό..
Keywords
Τυχαία Θέματα