H τροικα φευγει, οι πολιτικες μενουν...

14:12 17/1/2014 - Πηγή: Fimotro
...ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ...
Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν εγκαινιάζει και επίσημα το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στην Ολλανδία προκειμένου να συμμετάσχει...
ως προσκεκλημένος ομιλητής σε εκδήλωση-συζήτηση,
που διοργανώνει το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ολλανδίας (SP) με θέμα: «Δημοκρατία, Οικονομία και Κοινωνία».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ολλανδίας στο Amersfoort και θα πλαισιωθεί από ένα ευρύ φάσμα καταξιωμένων στα πεδία δράσης τους ομιλητών, πολιτικών, εκπροσώπων φορέων, πανεπιστημιακών.
Η παρουσία του Α. Τσίπρα στην έδρα του Σοσιαλιστικού Κόμματος έχει και υψηλούς συμβολισμούς. Συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, σημειώνουν ότι οι σχέσεις με πολλά από τα σοσιαλιστικά κόμματα στην Ευρώπη είναι από καλές έως άριστες, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με «τα έργα και τις ημέρες Βενιζέλου» και την πλήρη σύμπλευση του τελευταίου με τη Ν.Δ. και τα μνημόνια.
Το ταξίδι Τσίπρα έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων συμπερασμάτων της Ευρωβουλής, για τα πεπραγμένα της τρόικας.
Οι αναφορές της επιτροπής ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός καταπολέμησης της κρίσης «χρειάζεται υψηλά πρότυπα δημοκρατικής λογοδοσίας, σαφείς διαύλους αναζήτησης ευθυνών, καλύτερη αξιολόγηση των κοινωνικών επιπτώσεων και τη δυνατότητα διόρθωσης των πολιτικών συστάσεων, όταν αυτές αποδεικνύονται ανεπαρκείς», δικαιώνει πλήρως τον ΣΥΡΙΖΑ, λέει κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου.
Το ίδιο στέλεχος σημειώνει ότι αντί η κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί αυτό το κλίμα αμφισβήτησης της τρόικας εντός της Ευρώπης ο Πρωθυπουργός «πέταξε την ευκαιρία» και περιορίστηκε στην ομιλία του, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, να αναφερθεί μόνο στα «λάθη» του πρώτου Μνημονίου.
Παράλληλα στην Κουμουνδούρου, όπως λένε χαρακτηριστικά, «κρατούν μικρό καλάθι» για τα περί αντικατάστασης της τρόικας, αφού όπως λένε χαρακτηριστικά «τελειώνει η τρόικα όχι η πολιτική της».
Σημασία, λένε, δεν έχει αν οι πολιτικές εκπορεύονται από το ΔΝΤ ή την ΕΚΤ ή τον ESM, αλλά αυτές καθ’ εαυτές οι πολιτικές.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα