Καψης: το μεγαλο ψεμα και η ερτ3 - ο συριζα να παρει θεση!

13:41 17/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Aγαπητό Fimotro,
Κατ΄αρχήν αγαπητοί φίλοι θέλω να ζητήσω συγνώμη για τον τίτλο της ανάρτησης. Δεν συνηθίζω τόσο σκληρές εκφράσεις, αλλά, χθες διαβάζοντας την ανακοίνωση του κ. Καψή για την...
αναβάθμιση τηλεοπτικά της Βόρειας Ελλάδας και της ΕΡΤ3, δεν άντεξα και τα πήρα στο κρανίο. Αλήθεια δεν έχουν λίγη τσίπα πάνω τους, λίγη ντροπή. Για τόσο ηλίθιους μας περνάνε και πολύ περισσότερο τους Θεσσαλονικείς και Βορειοελλαδίτες; Ο Βενιζέλος
δεν ντρέπεται λίγο για τη νύφη του Θερμαϊκού; Ο Καψής μιλάει για αναβάθμιση της ΕΡΤ3 και από την άλλη βάζουν ταφόπλακα, σε μια τηλεόραση της περιφέρειας, που ήταν παράδειγμα προς μίμηση για όσους γνωρίζουν την προσφορά της. Στην ανακοινωσή του ο υφυπουργός λέει μεταξύ άλλων:

«Όχι μόνο δεν θα υποβαθμιστεί, αλλά θα αναβαθμιστεί τηλεοπτικά η Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ, προβλέπεται η δημιουργία 2ου καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας καθώς και Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακού Περιεχομένου η οποία θα έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη. Ήδη προκηρύχθηκαν ή θα προκηρυχθούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες 64 θέσεις δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων».
Όσοι παρακολουθείτε τις διάφορες αναρτήσεις θα έχετε διαπιστώσει, μία σκληρή κριτική απέναντι στη ΔΤ-ΝΕΡΙΤ αλλά και των υπευθύνων. Προσωπικά δεν έχουμε με κανέναν, ούτε γνωριζόμαστε. Απλά επειδή το αντικείμενο που λέγεται τηλεόραση το γνωρίζουμε πολύ καλά, ασκούμε, σκληρή κριτική μήπως ξυπνήσει ο Καψής η ομάδα του το ΕΣ, ΔΣ και η κυβέρνηση, αλλάζοντας ρότα! Το μαύρο της ΕΡΤ μοιάζει με το Καστελόριζο του Παπανδρέου και το χρέος που όλοι μιλούσαν ότι δεν είναι βιώσιμο και ο πρωθυπουργός και οι συμβουλοί του, το βιολί τους. Το ίδιο συμβαίνει με την ΕΡΤ. Ο νέος φορέας που ονομάστηκε ΝΕΡΙΤ, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και ασέλγεια, νόμων και Συντάγματος, δεν μπορεί να λειτουργήσει. Μετά από συνεχή δημοσιεύματα, γύρω από τα όσα συμβαίνουν σε έναν ανύπαρκτο φορέα και παράνομες προκηρύξεις προσλήψεων, χωρίς τα αναγκαία οργανογράμματα και κανονισμούς, της υποτιθέμενης εταιρείας, και μετά από έρευνα βρήκαμε ότι μας δουλεύουν καθημερινά. Συγκεκριμένα:

Με το υπ΄αρ΄6/05-12-2013 πρακτικό του ΔΣ εγκρίνονται 648 οργανικές θέσεις. Το ΕΣ με το πρακτικό 10/13-12-2013 κάνει διάφορες προσθήκες στο αρχικό του ΔΣ.. Στη συνέχεια με το πρακτικό 9/16-12-2013 οι οργανικές θέσεις γίνονται 618, οι οποίες και κατανέμονται στις διάφορες ειδικότητες σύμφωνα με το πρακτικό της συνεδρίασης που έχουμε στα χέρια μας. Την ίδια μέρα 16-12-2013 το ΔΣ με επιστολή του ενημερώνει τον κ Καψή για τις προσλήψεις των 648 που έγιναν 618 και καταλήγει άκουσον..άκουσον: Η ετήσια δαπάνη για την υπό πρόσληψη προσωπικού για το τρέχον έτος, ανέρχεται στο ποσό των Ευρώ:12.328.000 και έχουν για το σκοπό αυτό γραφτεί πιστώσεις στον προϋπολογισμό του έτους 2014, στους δε προϋπολογισμούς των ετών 2015,2016 και 2017 τα ποσά αυτά ανέρχονται σε 14.707.200, 14.780.736 και 14.854.640 αντίστοιχα. Και καταλήγει η επιστολή: «Παραμένουμε στη διαθεσή σας προς παροχή τυχόν διευκρινήσεων».

Αυτά τα «αστέρια» λοιπόν που βρίσκονται επικεφαλής, συνέταξαν και τους δυο κανονισμούς που έχουμε στα χέρια μας για να αποφύγουν την κριτική περί παράνομων πράξεων. Εδώ λοιπόν έκαναν μεγαλύτερο λάθος, και από αυτό του «μαύρου» της ΕΡΤ. Αν δείτε τι κατανομή υπηρεσιών έχουν κάνει; οι... άνθρωποι δεν παίζονται.
Σε άλλη ανάρτηση θα σας παρουσιάσω πιο αναλυτικά τον τραγέλαφο που υπάρχει. Για να σας βάλω 'όμως στο κλίμα και τις πολλές «καινοτομίες», και «πρωτοτυπίες» που ψάρεψα, η φαντασία τους οργιάζει. Ενώ υπάρχει διεύθυνση ειδήσεων η παραγωγή και σκηνοθεσία αυτών υπάγεται στην διεύθυνση τηλεόρασης και στο τμήμα ενημερωτικών εκπομπών και ειδήσεων. Τέτοια μαργαριτάρια έχει πολλά που σε στέλνουν κατ΄ευθείαν στο ψυχιατρείο. Η ΝΕΡΙΤ έχει 3 Γενικές διευθύνσεις. Περιεχομένου, Διαχείρισης, Ανάπτυξης και Τεχνολογίας. Τέλος η ερτ3, γίνεται γενική διεύθυνση Περιφερειακού και τοπικού περιεχομένου. Όλα αυτά θα τα δούμε αναλυτικά σε άλλη ανάρτηση. Ο γενικός κανονισμός προσωπικού έχει 37 άρθρα και ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας 47. Μέσα υπάρχουν τόσες ηλιθιότητες, που θα διασκεδάσετε. Αλλά ας πάμε στο δια ταύτα που είναι ο Καψής και το μεγάλο ψέμα του για αναβάθμιση τηλεοπτικά της ΕΡΤ3 και της Βόρειας Ελλάδας.

Για να δείτε πόσο την αναβαθμίζει, στη Γενική διεύθυνση περιφερειακού και τοπικού περιεχομένου όπως την ονομάζει αφιερώνει 3 άρθρα 15,16, και 17. Το ένα από αυτά είναι στην γραμματεία με 3 αράδες. Και που να δείτε με άλλες υπηρεσίες. Δηλαδή την μετατρέπει σε κανάλι τηλεπόλισης, πιο κάτω και από το Μακεδονία TV. Οι άνθρωποι δεν παίζονται με τίποτα, δεν είναι απλά για «δέσιμο» αλλά για «Χ.....». Νομίζω ότι εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δείξει τα δόντια του! Απολαύστε την αναβάθμιση, της τηλεοπτικής Θεσσαλονίκης όπως την ονειρεύτηκαν ο κ. Καψής και οι εγκέφαλοι ανεγκέφαλοι, και ρίξτε τους μερικές τούρτες για να συνέλθουν(.).
ΑΡΘΡΟ 15
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ & ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
(Θεσσαλονικη)
1. Βασικές αρχές λειτουργίας
Η Γενική διεύθυνση περιφερειακού και τοπικού περιεχομένου
1) έχει ευθύνη
-Του σχεδιασμού, της αξιολόγησης και κοστολόγησης, της παραγωγής, της σύνθεσης, της ροής και της, προμήθειας της εκπομπής και του ποιοτικού ελέγχου, περιφερειακού, τοπικού προγράμματος.
-Τι διασύνδεση με τις δημιουργικές και πολιτιστικές βιομηχανίες.
2) Εξειδικεύει και εφαρμόζει στο πεδίο της ενημέρωσης και του προγράμματος τις βασικές αρχές και τη συνολική στρατηγική της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. όπως διαμορφώνονται από τα αρμόδια όργανα της εταιρίας.
2. Διάρθρωση γενικής διεύθυνσης
Η γενική διεύθυνση περιφερειακού και τοπικού περιεχομένου διαρθρώνεται στις παρακάτω υπηρεσιακές μονάδες:
α) Γραφείο γενικού διευθυντή περιφερειακού και τοπικού περιεχομένου β) Διεύθυνση περιφερειακού και τοπικού περιεχομένου
ΑΡΘΡΟ 16
Γραφείο γενικού διευθυντή περιεχομένου
1. Γραμματεία
Η αρμοδιότητα της γραμματείας είναι η γραμματειακή υποστήριξη της γενικής διεύθυνσης, η συγκέντρωση και διαχείριση όλων των στοιχείων που αφορούν τη λειτουργία της και η παρακολούθηση της δια μόρφωσης των δεικτών-κλειδιών στοχοθέτησης.
ΑΡΘΡΟ 17
Διεύθυνση περιφερειακού και τοπικού περιεχομένου(Θεσσαλονίκη) Τη διεύθυνση περιφερειακού και τοπικού περιεχομένου συγκροτούν οι ακόλουθες υπηρεσιακές μονάδες, των οποίων οι αρμοδιότητες περιγράφονται κάτω από τον τίτλος τους. 1) Τμήμα περιφερειακού και τοπικού περιεχομένου 2) Τμήμα διασύνδεσης με τις δημιουργικές και πολιτιστικές βιομηχανίες 3) Γραμματεία
Αυτή είναι η αναβάθμιση Καψή. Δεν σας αναλύω τι περιγράφουν, και ειδικά το 2 γιατί θα σπάσετε τον υπολογιστή σας. Περιμένω πως θα αντιδράσουν οι Θεσσαλονικείς. Κύριε Καψή και συγκυβέρνηση, λίγος σεβασμός στη συμπρωτεύουσα για ιστορικούς και γεωγραφικούς λόγους το δικαιούται. Ντρoπή σας για ακόμα μία φορά. Ευτυχώς που το λάδι από το καντήλι όπως λέει και ο Στράτος! Σβύνει σιγά-σιγά.
Keywords
Τυχαία Θέματα