Enhmeρωση για τους ελεγχους κατα της φοροδιαφυγης ζητα η δημαρ...

22:17 9/10/2013 - Πηγή: Fimotro
Ερώτηση σχετικά με τα αποτελέσματα των ελέγχων και τις ενέργειες που έχουν γίνει για την πάταξη της φοροδιαφυγής κατέθεσαν προς τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη, Νίκος Tσούκαλης, Δημήτρης Αναγνωστάκης και Βασίλης Οικονόμου...

Όπως επισημαίνουν οι τέσσερις βουλευτές, παρά τις εξαγγελίες του υπουργείου Οικονομικών με αφορμή τις λίστες που περιέχουν χιλιάδες ονόματα φορολογούμενων πολιτών
(Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν κλπ.) το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται χωρίς να είναι σαφές και ξεκάθαρο πότε θα δοθεί λύση.
Ενδεικτικό της αναποτελεσματικότητας, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι ότι εκκρεμούν εδώ και πολύ καιρό τα αποτελέσματα των ελέγχων από τις διάφορες λίστες που έχουν κατά καιρούς περιέλθει στα χέρια των ελεγκτικών μηχανισμών και οι οποίες αποτελούν και την βάση για τον εντοπισμό φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν συστηματικά εδώ και πολλά χρόνια.
Ειδικότερα, οι βουλευτές υπενθυμίζουν ότι αναμένουν τα αποτελέσματα του ΣΔΟΕ ως προς τους 24.710 πολίτες, που ελέγχονται για εμβάσματα στο εξωτερικό κατά πολύ υπολειπόμενα των φορολογικών τους δηλώσεων, ύψους 22 δισ. ευρώ την περίοδο 2009-2012, όπως επίσης και για τις λίστες, Λιχτενστάϊν, ακινήτων Λονδίνου και της λίστας Λαγκάρντ.
Ζητούν τέλος από τον κ. Στουρνάρα να τους ενημερώσει σχετικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται ο έλεγχος των διαφόρων λιστών (Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν, Λονδίνου κ.λπ.) πολιτών με εμβάσματα στο εξωτερικό και αν αυτός έχει αποφέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα.
Καλούν επίσης τον ΥΠΟΙΚ να ξεκαθαρίσει εάν υπάρχει περίπτωση το υπουργείο να «τραβήξει» κόκκινη γραμμή για τις παλιές υποθέσεις φοροδιαφυγής «αμνηστεύοντας ουσιαστικά όλους αυτούς που εδώ και χρόνια φοροδιαφεύγουν συστηματικά και που κατά κύριο λόγο αποτέλεσαν περιπτώσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος».
Keywords
Τυχαία Θέματα