Αναζητουν λυση για το επιδομα θερμανσης...

22:17 9/10/2013 - Πηγή: Fimotro
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα σχετικά με το επίδομα θέρμανσης. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να...
διευρύνει τον αριθμό των δικαιούχων και να απλουστεύσει τη διαδικασία χορήγησης του επιδόματος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το
οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης υπέβαλε αίτημα στην τρόικα να μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 15%, ωστόσο ο κ. Κεδίκογλου, ερωτηθείς σχετικά, δεν έκανε κάποιο σχόλιο.
Το θέμα του επιδόματος βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που έγινε χθες στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του υπουργού Γιάννη Στουρνάρια, του αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΥΠΟΙΚ εξετάζει να διευρύνει κατά 5.000 ευρώ το ύψος του ετήσιου εισοδήματος μέχρι του οποίου οι φορολογούμενοι θα δικαιούνται το επίδομα.
Εξετάζεται ακόμη διεύρυνση των κριτηρίων και για το ύψος της ακίνητης περιουσίας του φορολογούμενου (κατά 50.000 έως 100.000 ευρώ επιπλέον των 150.000 που ίσχυε πέρυσι) όπως και για τον κυβισμό του αυτοκινήτου.
Σε ό,τι αφορά το ύψος του επιδόματος το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ προβλέπει αύξηση του επιστρεφόμενου φόρου από 0,28 ευρώ/λίτρο σε 0,34 ευρώ/λίτρο.
Στις συζητήσεις με την τρόικα έχει τεθεί και το θέμα της διαδικασίας επιστροφής του φόρου με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι εξετάζεται η χορήγηση προκαταβολής 25% του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους.
Πηγή : naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα