Bild: η ελλαδα θελει κουρεμα και ο τσιπρας πιεζει με το προσφυγικο...

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΚΟΛΠΟ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΔΥΣΚΟΛΟ
Ελληνικό χρέος και προσφυγικό πάνε μαζί για την γερμανική εφημερίδα «Bild», η οποία επικαλούμενη...
πληροφορίες τις οποίες δεν κατονομάζει, υποστηρίζει ότι, η κυβέρνηση των Αθηνών θα χρησιμοποιήσει την προσφυγική κρίση για να ασκήσει πίεση στους δανειστές να μειώσουν ή να «κουρέψουν» το χρέος.

Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα
της Γερμανίας αποκαλύπτει σε σημερινό της δημοσίευμα ότι, τις επόμενες εβδομάδες η Ελλάδα θα καταθέσει επίσημο αίτημα στην Ε.Ε ζητώντας κούρεμα του χρέους ή κάποιες διευκολύνσεις σε ότι αφορά την αποπληρωμή του. Το αντάλλαγμα θα είναι, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας, ο Τσίπρας να εμφανιστεί πιο διαλλακτικός στο θέμα της προσφυγικής κρίσης. «Σε άλλες περιπτώσεις ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν θα έκανε κάτι τέτοιο», γράφει η εφημερίδα και προσθέτει: «Αλλά και προς τα έξω η κυβέρνηση των Αθηνών δεν θέλει να δείξει ότι εκμεταλλεύεται την προσφυγική κρίση».

Χτες, πάντως, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ διευκρίνιζε ότι τα δύο θέματα δεν θα πρέπει να συγχέονται κι ότι η Ελλάδα θα λάβει έτσι κι αλλιώς επιπρόσθετη βοήθεια για το προσφυγικό.

Στην γερμανική εφημερίδα έκανε δηλώσεις και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. Ο Έλληνας υπουργός παραδέχτηκε πως «είναι λογικό, κάτω από αυτές τις δραματικές συνθήκες που βιώνουμε με το προσφυγικό να ζητήσουμε επιπλέον οικονομική ευελιξία και μεγαλύτερη προσαρμογή. Όμως, είναι θέμα του Έλληνα πρωθυπουργού με ποιον τρόπο θα το ζητήσει και πότε» . Την ίδια ώρα, ανώτατος διπλωμάτης των Βρυξελλών επεσήμανε στην εφημερίδα "Bild": "Η προσφυγική κρίση θα μπορούσε να κάνει τους δανειστές - κυρίως το Βερολίνο- να αποδεχθεί μία αλλαγή στους όρους αποπληρωμής του χρέους λόγω του προσφυγικού, με την προυπόθεση όμως να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα