Σεναριο ευρωπαϊκης υπηρεσιας φυλαξης συνορων απο τον σταινμαϊερ στον κοτζια...

Για ενδεχόμενη δημιουργία ευρωπαϊκής υπηρεσίας φύλαξης των συνόρων έκανε λόγο ο γερμανός υπουργός ...
Εξωτερικών Φρανς Βάλτερ Στάινμαϊερ, μετά την συνάντηση με τον έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα, το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο κύριος Στάινμαϊερ δήλωσε πως η κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων στα σύνορα ίσως χρειάζεται και μια ευρωπαϊκή υπηρεσία συνόρων, που θα αντιμετωπίζει τέτοιες κρίσεις, αφήνοντας να εννοηθεί πως ένα τέτοιο σενάριο έχει συζητηθεί στα ανώτερα κλιμάκια της Ευρώπης.

Στις
δηλώσεις του ο γερμανός υπουργός δεν παρέλειψε να τονίσει πως η Ελλάδα σηκώνει μεγάλο βάρος στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ενώ απηύθυνε ένα «ευχαριστώ» στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για τις διασώσεις που κάνουν στο Αιγαίο. Το ζητούμενο στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, τόνισε, είναι η δίκαιη κατανομή των βαρών μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών και αυτό δεν το έχουμε επιτύχει ακόμα. Με το προσφυγικό η Ελλάδα έχει μεγάλο φορτίο να σηκώσει και θα μπορέσουμε να βρούμε λύσεις αν βοηθήσουμε αυτούς που αντιμετωπίζουν τα βάρη και αν δεχθούμε ότι μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών πρέπει να υπάρχει δίκαιη κατανομή, είπε και συνέχισε: Η δημιουργία των hot-spots, όπου θα καταγράφονται οι πρόσφυγες είναι ικανή αλλά όχι αναγκαία συνθήκη για τη λύση του προβλήματος, καθώς απαιτείται ένα σύστημα δίκαιης κατανομής τους στα ευρωπαϊκά κράτη, επισήμανε ο κύριος Στάινμαϊερ.

Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει μόνο τα καθήκοντά της αλλά και τα υλοποιεί, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «η απάντηση δεν θα δοθεί από κάποιο κράτος μόνο του, αλλά η λύση θα έρθει αν κατευθυνθούμε ευρωπαϊκά» κατέληξε για το θέμα ο κύριος Στάινμαϊερ.

Ο γερμανός υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, χαιρετίζοντας την δέσμευση της κυβέρνησης για την υλοποίησή του και επισήμανε πως Ελλάδα και Γερμανία εξετάζουν τη δημιουργία κέντρου νεότητας, που θα συμβάλλει στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Keywords
Τυχαία Θέματα