14 αρθρα του νομοσχεδιου για το συμφωνο συμβιωσης καταψηφισαν οι ανελ στην αρμοδια επιτροπη...

Με φθορές στο κυβερνητικό συνασπισμό ψηφίστηκε το νομοσχέδιο...
για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταψήφισαν τα πρώτα 14 άρθρα του νομοσχέδιου, που εξισώνουν και τα ομόφυλα ζευγάρια για τη ρύθμιση ζητημάτων που αφορούν στην κατοχύρωση της σχέσης τους, ενώ κατά τη συζήτηση δεν έλειψαν και οι δημόσιες
συγκρούσεις τους, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Οι διατάξεις πέρασαν με τη θετική ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων. Η Νέα Δημοκρατία επιφυλάχθηκε για την στάση που θα κρατήσει στην Ολομέλεια, ενώ ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή καταψήφισαν.

Το σχέδιο νόμου θα εισαχθεί αύριο στις 12:30 στην Ολομέλεια για μια συνεδρίαση που θα ολοκληρωθεί πιθανότατα το βράδυ.

Να σημειωθεί ότι το σχέδιο νόμου έχει ήδη υποστεί σημαντικές τροποποιήσεις σε τουλάχιστον δύο διατάξεις, που αρχικά αποτέλεσαν αιτία σφοδρής σύγκρουσης με την αντιπολίτευση.

Ειδικότερα, ο κ. Παρασκευόπουλος ανακοίνωσε νομοτεχνικές βελτιώσεις στη ρύθμιση για το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, ώστε να καθίσταται σαφές ότι αποκλείεται η υιοθεσία τέκνων.

Επίσης, δέχθηκε τις παρατηρήσεις της ένωσης εισαγγελέων, με αποτέλεσμα για την παροχή φοιτητικής άδειας με βραχιολάκι σε κρατουμένους να μην αποφασίζει μόνο ο εισαγγελέας φυλακών, αλλά και ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση και γνωρίζει το περιεχόμενο της δικογραφίας. Σε περίπτωση διαφωνίας θα αποφαίνεται το Δικαστικό Συμβούλιο.

Επίσης, συμφώνησε με το περιεχόμενο της βουλευτικής τροπολογίας του κ. Ιάσωνα Φωτήλα (Ποτάμι) που ρυθμίζει ζητήματα επιμέλειας τέκνων ομόφυλων ζευγαριών, ωστόσο επισήμανε ότι δεν μπορεί να την κάνει αποδεκτή στην παρούσα φάση, καθώς απαιτούνται συνολικές αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα