Παραμενουν οι ποινες των εμπλεκομενων στο σκανδαλο της παντειου...

Παραμένουν οι ποινές της κάθειρξης που έχουν επιβληθεί στους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο του Παντείου ...
Πανεπιστημίου την εξαετία 1992-1998, καθώς το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε τις αιτήσεις αναιρέσεως που είχαν καταθέσει πέντε εκ των εννέα καταδικασθέντων.

Οι αρεοπαγίτες, δεχόμενοι την εισήγηση του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Εμμανουήλ Ρασιδάκη, απέρριψαν τις αιτήσεις αναιρέσεως των πέντε οι οποίοι υποστήριζαν, μεταξύ των άλλων, ότι η εφετειακή απόφαση στερείται ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, ότι έχει αντιφάσεις και κενά, ενώ πάσχει λόγω της έλλειψης
αμεροληψίας των μαρτύρων, καθώς ήταν οι συντάκτες του σχετικού πορίσματος.

Όπως είναι γνωστό, τον Ιούνιο του 2012 από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών καταδικάστηκαν εννέα άτομα για το σκάνδαλο στο Πάντειο.

Αναλυτικότερα, ποινές κάθειρξης από 10 έως 31 έτη επιβλήθηκαν στους πρυτάνεις, αντιπρυτάνεις, υπαλλήλους του λογιστηρίου και διοικητικούς υπαλλήλους του Παντείου.
Συγκεκριμένα, καταδικάστηκαν οι εκπρόσωποι των πρώην πρυτανικών αρχών Δημήτρης Κώνστας, Παναγιώτης Γετίμης και Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 14 ετών.

Στον διευθυντή του λογιστηρίου του Παντείου Αναστάσιο Κουτσοδημητρόπουλο, επιβλήθηκε η ποινή της κάθειρξης των 25 έτη, αφού του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Ακόμη, στους υπαλλήλους του λογιστηρίου Βλάσση Βεηκόντη και Μιχάλη Παπαδοκωστάκη, επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 13 και 14 ετών αντίστοιχα.

Επίσης, ποινή καθείρξεως 14 ετών, επιβλήθηκε και στον Χαράλαμπο Μπουτσίκο, διοικητικό υπάλληλο, ενώ, στους προμηθευτές, Παναγιώτη Ορφανό και Ιωάννη Γρατσάνη, επιβλήθηκαν ποινές καθείρξεως 10 ετών.

Παράλληλα, το Εφετείο επέβαλλε στους κατηγορουμένους τις παραπόμενες ποινές της πενταετούς στέρησης των πολιτικών τους δικαιωμάτων, καθώς και τη δήμευση κατασχεθέντων, μεταξύ των οποίων και του αυτοκινήτου μάρκας Φεράρι που είχε αγοράσει ο Αναστάσιος Κουτσοδημητρόπουλος.

Στον Ανώτατο Δικαστήριο είχαν προσφύγει οι Παναγιώτης Γετίμης, Δημήτρης Κώνστας, Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος, Χαράλαμπος Μπουτσίκος και Ιωάννης Γρατσάνης.
Keywords
Τυχαία Θέματα