'' δε θα πεσει η κυβερνηση για το γαλα''...

21:01 21/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Με νομοσχέδιο «όλα σε ένα» θα επιδιώξει η κυβέρνηση να περάσει στη Βουλή τα προαπαιτούμενα για τη δόση. Στόχος είναι να ψηφισθεί έως την 1η Απριλίου, ...
ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση.

Το νομοσχέδιο συζήτησαν με τον Γιάννη Στουρνάρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ, παράλληλα, καθορίστηκε ότι η ειδική επιτροπή για τη διανομή του «κοινωνικού μερίσματος» θα συνεδριάσει
τη Δευτέρα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με διασταυρωμένα στοιχεία από τους φορείς για τον καθορισμό των κριτηρίων.

Σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά τη συνάντηση, στο νομοσχέδιο θα υπάρχουν «τρεις διακριτές ενότητες»: Διαρθρωτικά μέτρα (εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ, κ.λπ.), ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και αλλαγές στο φορολογικό.

Στο ΠΑΣΟΚ δεν έχει δοθεί ακόμη κείμενο νομοσχεδίου, αλλά, όπως δήλωσε στέλεχος του, «έχουμε εννιά ημέρες και είναι αρκετός ο χρόνος, για να βρεθεί λύση στα όποια προβλήματα».

Μάλιστα, ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός ότι «δεν θα κινδυνεύσει η κυβερνητική συνοχή από το γάλα». Για το θέμα των τραπεζών, ανέφερε πως «περιμένουμε το κείμενο και θα δούμε».

Για τις τράπεζες δεν υπήρξε συζήτηση, αφού το υπουργείο Οικονομικών θα στείλει το σχέδιο νόμου «κομμάτι-κομμάτι».

Σημειώνεται, ότι στη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, συμμετείχαν, από το ΠΑΣΟΚ, οι Φίλιππος Σαχινίδης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Πάρις Κουκουλόπουλος, Παναγιώτης Ρήγας και Γιώργος Κουτρουμάνης.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα
'' δε θα πεσει η κυβερνηση για το γαλα''...,