Σκεφτομαι και γραφω: κατι δεν κανετε σωστα στη σημερινη τηλεοραση

Λιώνουν τα μάτια μου στο φως της τηλεόρασηςΜε νανουρίζει μια στριμμένη μελωδίαΌσοι περνούν τη χώρα της απόγνωσηςπαθαίνουν αμνησία.Γ.Α. 1985
Ουγγαρέζος, Συνατσάκη, Στεφανίδου, Αρναούτογλου, Αναστασιάδης,Μπεκατώρου, Παπαδημητρίου,Μπογδάνος,Καινούριου κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ….

Στην αρχή του φύλακα στη σίκαλη, ο Χόλντεν Κώλφηλντ αναφέρει πως: αν υπάρχει κάτι που σιχαίνεται, είναι ο σινεμάς. Αν υπάρχει κάτι, όμως, που σιχαίνομαι εγώ, είναι η σημερινή τηλεόραση. Θα μου πεις, βέβαια, ποιος είμαι εγώ και τι λόγο έχω να γράψω ένα κείμενο
γι’ αυτό το πράγμα που σιχαίνομαι. Ένας απλός τηλεθεατής είμαι και δεν έχω κανέναν λόγο απολύτως. Απλώς, έχω τις αμυγδαλές μου κι έχω νεύρα και θέλω κάπου να ξεσπάσω. Δεν το χρωστάω σε κανέναν, λοιπόν, διότι απλούστατα κανένας δε με ξέρει και δεν έχω και καμιά διάθεση να με μάθει και κανείς. Απλώς μ’ έχει πιάσει μια τρελή απόγνωση τώρα και δέκα ημέρες και θέλω να βγω να το φωνάξω, άλλα όπως προανέφερα, καμία διάθεση δεν έχω να με μάθουνε γι αυτό και προτίμησα να γράψω. Σκέφτηκα τα παιδιά απ’ το πρέζα τιβι –και λόγω του ονόματος αλλά κυρίως λόγω του ότι και αυτοί θυμώνουν συνεχώς– και πιστεύω ότι τους ταιριάζει αυτή η δημοσίευση.

Τώρα και δέκα μερόνυχτα λοιπόν με ταλαιπωρούν οι αμυγδαλές μου κι όσες αντιβιώσεις κι αντιφλεγμονώδη και να πάρω δε λέει να επανέλθει ο οργανισμός και δε μπορώ να βγω να πληρώσω το ίντερνετ που μου ‘χουν κόψει απ’ την ημέρα που αρρώστησα και είμαι αναγκασμένος να βλέπω όλη μέρα τηλεόραση. Έχω προσπαθήσει να διαβάσω, αλλά δέκα ημέρες τώρα, ίσα που μπόρεσα να τελειώσω δυο νουβέλες. Ξέρεις, όταν είμαι άρρωστος δεν τα καταφέρνω να διαβάζω πολλές ώρες, διότι με παίρνει ο ύπνος. Νισάφι πια. Έχω κοιμηθεί πολλές ώρες το τελευταίο δεκαήμερο για να προσκαλώ τον Μορφέα κι άλλο. Οπότε, όπως σου είπα, αναγκάζομαι να βλέπω όλη μέρα τηλεόραση. Και δεν αντέχω άλλο.

Βαρέθηκα να βλέπω τα ίδια και τα ίδια, οι παραπληγές μου πρήξαν τα… Αν είναι δυνατόν, σου μιλάω ειλικρινά, δεν έχει σημασία ποιο κανάλι παρακολουθείς και ποιος μελαχρινός η ξανθιά παρουσιάζει την εκπομπή, διότι όλα είναι μία ρέπλικα. Ρέπλικα του μεσημεριανού απ’ τις αρχές του δυο χιλιάδες. Που κατάντησαν τα κανάλια, εκεί που δεκαπέντε χρόνια πριν όλοι έκραζαν τη Λαμπίρη και τη Στεφανίδου ως μεσημεριανές κουτσομπολίστικες εκπομπές σε κάτι b-channels, να θέλουν τώρα όλοι αυτό το προϊόν από το πρωί ως το βράδυ.
Keywords
Τυχαία Θέματα