Οι προτασεις της κυβερνησης τσιπρα αποτελουν συνεχεια επι το χειριστο των μνημονιακων δεσμευσεων.

To «πράσινο φως» επί του καταλόγου των μεταρρυθμίσεων, που παρουσίασε η Ελλάδα, έδωσε και επισήμως -με ανακοίνωση- το Eurogroup, που συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης, η οποία διήρκεσε μια ώρα. Δηλαδή το θεώρησαν ως βάση συζήτησης για να συμφωνήσουν το νέο πακέτο μέτρων ως "συνέχεια του προγράμματος διάσωσης", όπως δήλωσε χθες ο Ντάιζελμπλουμ.

Τι περιλαμβάνουν οι προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Βαρουφάκης εκ μέρους της κυβέρνησης; Στην ουσία τους δεν διαφέρουν καθόλου από το διαβόητο e-mail Γκίκα Χαρδούβελη (Καθημερινή, 2/12/2014).
Ενώ σ' ορισμένα ζητήματα οι προτάσεις Βαρουφάκη, είναι ακόμη χειρότερες. Η μόνη ουσιαστική διαφορά είναι το γεγονός ότι το e-mail Χαρδούβελη είναι πιο αναλυτικό από τις προτάσεις της κυβέρνησης Τσίπρα. Κι έτσι το ένα συμπληρώνει το άλλο και βοηθά να καταλάβουμε τι είχαν στο μυαλό τους οι συντάκτες του καταλόγου μεταρρυθμίσεων.
1. Αύξηση των χαμηλών συντελεστών του ΦΠΑ.
"Η πολιτική για τον ΦΠΑ θα πρέπει να εξορθολογιστεί και οι συντελεστές θα πρέπει να εκσυγχρονιστούν με τρόπο που μεγιστοποιεί τα πραγματικά έσοδα, χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνική δικαιοσύνη, και με σκοπό τον περιορισμό των απαλλαγών και την εξάλειψη παράλογων εκπτώσεων."
Keywords
Τυχαία Θέματα