''h aποφαση να εγκρινουμε το ελληνικο προγραμμα δεν ηταν ευκολη''...

15:30 25/2/2015 - Πηγή: Fimotro
Δεν ήταν εύκολη υπόθεση να δοθεί το «πράσινο» για την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας, υποστήριξε ο Β. Σόιμπλε...
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο γερμανικό ραδιοφωνικό δίκτυο SWR2 δήλωσε ότι: «Δεν ήταν μία εύκολη απόφαση για εμάς, αλλά ούτε για την ελληνική κυβέρνηση επειδή είχαν πει στον κόσμο κάτι εντελώς διαφορετικό στην προεκλογική τους εκστρατεία».

«Το θέμα είναι τώρα εάν μπορεί να πιστέψει κανείς τις
διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης ή όχι. Στη Γερμανία υπάρχουν πολλές αμφιβολίες, οι οποίες πρέπει να γίνουν κατανοητές» συμπλήρωσε.

Η δήλωση φαίνεται να ακολουθεί τα σχόλια της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, οι οποίοι δηλώνουν επιφυλακτικοί για τα μέτρα της Ελλάδας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η γερμανική κυβέρνηση φαίνεται να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην προσπάθεια να πείσει το κοινοβούλιο για την έγκριση της παράτασης του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είχαν σύσκεψη με την κοινοβουλευτική ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), την Τρίτη, για να εξασφαλίσει τις θετικές ψήφους στην ψηφοφορία για το ελληνικό πρόγραμμα.

Όμως, όπως μεταδίδει η Rheinische Post, η Μέρκελ βρίσκεται αντιμέτωπη με περίπου 60 "όχι" από βουλευτές της χριστιανικής ένωσης.

Πρόκειται κυρίως για νέους βουλευτές αλλά και βουλευτές από το κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών που εδώ και μέρες εκφράζουν επιφυλάξεις για την παράταση του ελληνικού προγράμματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα