Δικη γιακουμακη: μαρτυρια για τηλεφωνημα απο τη βουλη

Με την εξέταση του πρώην προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ συνεχίστηκε σήμερα στις 9 το πρωί η ακροαματική διαδικασία για τη δίκη που αφορά την παράβαση καθήκοντος και άπτεται της υπόθεσης Γιακουμάκη.

Κατά την εξέταση του ως μάρτυρας ο Σέρκο Χαρουτουνιάν παρέθεσε τα γεγονότα όπως ο ίδιος τα αντιμετώπισε. Όπως είπε τρεις μέρες μετά την εξαφάνιση του άτυχου φοιτητή πήγε στην Γαλακτοκομική Σχολή, μίλησε με τον διευθυντή προκειμένου να αναζητηθούν πληροφορίες σχετικά με τον άτυχο 20χρονο, ενώ την επόμενη,
όπως κατέθεσε, έστειλε στη Σχολή και τον δικηγόρο της ΕΛΓΟ κ. Αθανασοπουλο. Στις 16 Φεβρουαρίου το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε διενέργεια διοικητικής εξέτασης με τα ερωτήματα αν υπήρχαν φαινόμενα ενδοσχολικής βίας, αν το γνώριζαν ο διευθυντής και οι καθηγητές και τι μέτρα πήραν. Στις 6 Μαρτίου του 15 εκδόθηκε το πόρισμα το οποίο το διοικητικό συμβούλιο προώθησε στον εισαγγελέα και στον αρμόδιο υπουργό Γεωργίας, ενώ ακολούθησε η απομάκρυνση του διευθυντή της Γαλακτοκομικης Σχολής και ζητήθηκε από το συμβούλιο των καθηγητών να συνεδριάσει και να επιβληθούν κυρώσεις στους μαθητές εάν και εφόσον αποδεικνυόταν ότι υπήρχαν φαινόμενα ενδοσχολικής βίας. Ωστόσο ο κ. Χαρουτουνιάν αναφερόμενος στο πρόσωπο του πρώην διοικητή είπε ότι ήταν ένα ικανό στέλεχος, ότι ποτέ δεν υπήρχε ένδειξη στο ΔΣ του ΕΛΓΟ ότι κάτι δεν πάει καλά και στο βιβλίο συμβάντων της σχολής υπήρχαν τιμωρίες. «Θεωρώ ότι υποτίμησε την κατάσταση. Για μένα ήταν ο καλύτερος που είχαμε», είπε χαρακτηρστικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα