Bsa: ο μπατσος των πολυεθνικων του λογισμικου σας καλει να ρουφιανεψετε οσους εχουν σπασμενα προγραμματα

Τις τελευταιες εβδομαδες , κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και μάλιστα αφειδώς, η είδηση σχετικά με την δυνατότητα ανώνυμης καταγγελίας για παράνομο λογισμικό σε επιχειρήσεις, προς όφελος μιας εταιρείας με το όνομα BSΑ η οποία και εκπροσωπεί έναν αριθμό κραταιών και πολυεθνικών τεχνολογικών εταιρειών. Αρκετοί το δημοσίευσαν θεωρώντας το ως καλό, άλλοι και πολύ σωστά, κατέκριναν την BSA και την ρουφιανιά, άλλοι μόνο την ρουφιανιά.
Έτσι, εμείς, προσπαθούμε να δούμε ποια είναι
αυτή η εταιρεία εκπρόσωπος που δρα σαν αστυνομική αρχή και τι θα μπορούσε να γίνει, αν λάβετε κάποια ειδοποίηση από αυτήν.

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πρόκειται για έρευνα και έτσι το συνεργατικό άρθρο είναι εκ' προοιμίου «αντιεμπορικό», δηλαδή μεγάλο. Κάτι που δεν μας απασχολεί, καθώς απευθύνεται σε ανθρώπους που σκέφτονται, αμφισβητούν, που θέλουν να δουν και μια άλλη πλευρά. Και δίνοντας συγχρόνως απάντηση και σε έναν φίλο που πρόσφατα σε ένα forum-thread αναρωτήθηκε, πρόκειται για «αντιπληροφόρηση» που στέκει απέναντι στην παραπληροφόρηση.
Σημαντικά στοιχεία προέρχονται από τον Αλέξανδρο Χαλκίδη και από τον νομικό Γ. Μηλιώνη ο οποίος ειδικεύεται σε θέματα τεχνολογίας, διαδικτύου, πνευματικών δικαιωμάτων.)

Μια μικρή αναδρομή:

Είναι 2001 και η Αργεντινή μαστίζεται από τις πολιτικές και οικονομικές συνέπειες της τοπικής και παγκόσμιας εξουσιαστικής ελίτ και όπως πάντα συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις κάνουν και την εμφάνισή τους τα παρασιτικά σκουλήκια, τα οποία διαμορφώνουν και ένα ευρύτερο κλίμα πολιτικών σκοπιμοτήτων. Ένα από τα «σκουλήκια» εκείνη την εποχή, ήταν και η Business Software Alliance (BSA) η οποία σε μια εκστρατεία τρόμου (στην Αργεντινή) εκτόξευε συγκαλυμμένες απειλές ότι οι άνθρωποι που διαμοιράζονταν προγράμματα / λογισμικό, θα γινόταν θύματα βίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα