«Υποβιβάστηκε» στο Europa League ο Ολυμπιακός

Ο στόχος της  πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ χάθηκε για τον Ολυμπιακό στη Γερμανία, όπου ηττήθηκε από την Σάλκε 1-0. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά και τη νίκη της Άρσεναλ επί της Μονπελιέ … υποβιβάζονται στους «32» του Europa League.

Ο Φουχς στο 77’ το τέρμα των νικητών με μακρινό αριστερό διαγώνιο σουτ.

Ο Ολυμπιακός

δεν έδειξε την επιθετικότητα άλλων παιχνιδιών, έπαιξε συντηρητικά και μόνο στο τελευταίο τέταρτο αναζήτησε το γκολ και τη νίκη, πληρώνοντας το ρίσκο που πήρε με την είσοδο του Τζεμπούρ

Η έκπληξη στην κατάρτιση της ενδεκάδας από τον Ζαρντίμ ήρθε στο κέντρο της άμυνας, όπου επέλεξε τους «μικρούς», δίνοντας τους την ευκαιρία να αγωνιθούν σε ένα τόσο κρίσιμο ματς. Ο Μανωλάς είχε στο πλάι του τον Σιόβα, με τον Κοντρέρας να μένει στον πάγκο. Ο Κάρολ ήταν στο τέρμα. Ο Τοροσίδης δεξιά, ο Χολέμπας αριστερά και τα δύο ελληνόπουλα στο κέντρο της άμυνας. Οι Μοντέστο, Γκρέκο, Μανιάτης ήταν οι τρεις μέσοι, με τον Κορσικανό να παίζει κοντά στους κεντρικούς αμυντικούς, ενώ οι Αμπντούν και Μασάντο έπαιξαν στα άκρα με κορυφή τον Μήτρογλου.

Ουσιαστικά το σύστημα που ακολούθησε ο Ολυμπιακός ήταν 5-4-1, το οποίο απέδωσε καθώς έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία του. Όταν καταστρατηγήθηκε και η ομάδα βγήκε μπροστά, ήλθε και το γκολ της Σάλκε. Ευθύνη για το γκολ από το μακρινό σουτ φέρει και ο Κάρολ, που μάλλον θεώρησε ότι το σουτ πάει άουτ ή τον μπέρδεψε το γκελ και δεν μπόρεσε να εκτιμήσει σωστά τη φάση.

Αναμφίβολα η πρόκριση δεν χάθηκε απόψε, αλλά στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με τη Σάλκε και την εντός έδρας ήττα.

Στα θετικά της φετινής πορείας του Ολυμπιακού στο Champion League δεν είναι τόσο η συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας, όσο το γεγονός ότι κέρδισε παίκτες και μάλιστα Έλληνες. Σιόβας, Μανωλάς και ασφαλώς Μήτρογλου καθιερώθηκαν και αποτελούν το μέλλον της ομάδας

Χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με την Άρσεναλ στο «Γ. Καραϊσκάκης», αν και το κίνητρο της νίκης επί της Άρσεναλ δεν είναι μικρό.

Συνθέσεις:

Σάλκε (Χουμπ Στέφενς): Ούνερσταλ, Παπαδόπουλος, Χέβεντες, Μάτιπ, Φουχς, Τζόουνς, Χόλτμπι (71’ Πούκι), Ντράξλερ (89’ Μπαρνέτα), Νοϊστέντερ, Φαρφάν, Χούντελααρ.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Μοντέστο (81’ Ιμπαγάσα), Μανιάτης, Γκρέκο (65’ Φουστέρ), Αμπντούν, Μασάντο, Μήτρογλου (74’ Τζεμπούρ).

Keywords
Τυχαία Θέματα