Γερμανικός προϋπολογισμός υπό τη σκιά της ελληνικής δόσης

Την πρόταση να εγκριθεί η ελληνική δόση προτού ψηφισθεί ο προϋπολογισμός της Γερμανίας έκανε ο βασικός αντίπαλος της Άνγκελα Μέρκελ, Πέερ Στάινμπρουκ, στη σχετική συζήτηση στο κοινοβούλιο. Η διαμάχη, η οποία συνεχίσθηκε στη γερμανική βουλή και σήμερα, σε μεγάλο βαθμό είναι μια τυπική διαδικασία, καθώς ο κυβερνών συνασπισμός των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου

Ανγκελα Μέρκελ (CDU) και των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) κατέχει την πλειοψηφία.

Ο Πέερ Στάινμπρουκ όμως, της αντιπολίτευσης των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και υποψήφιος καγκελάριος στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2013, εξακολουθεί να ζητά την καθυστέρηση στην εκτέλεση του προϋπολογισμού για το επόμενο έτος, το οποίο έχει προγραμματιστεί να περάσει την Παρασκευή. Είπε ότι η οικονομική αναδιάρθρωση της Ελλάδα θα απαιτήσει περισσότερο χρόνο και θα επηρεάσει τη Γερμανία. «Αυτό επηρεάζει όλο τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό», τόνισε, «γι’ αυτό θα ήταν σκόπιμο κάτω από αυτή την αβεβαιότητα να περιμένουμε το τι θα γίνει στην Ευρώπη προτού εγκρίνουμε τον προϋπολογισμό».

Η Μέρκελ επανέλαβε και στην ομιλία της στο κοινοβούλιο ότι πιστεύει πως η συμφωνία για την Ελλάδα θα επιτευχθεί την επόμενη Δευτέρα. Ο Στάινμπρουκ από τη μεριά του υποστήριξε ότι «ποτέ δεν ήταν καλύτερη  η περίσταση για μείωση του χρέους» της Γερμανίας, κάτι που η κυβέρνηση δεν εκμεταλλεύεται. Η Μέρκελ ανταπάντησε ότι η κυβέρνησή της είναι η πιο επιτυχημένη από την επανένωση της Γερμανίας, καθώς η ανεργία βρίσκεται στα χαμηλότερα ποσοστά της από το 1990, ενώ προβλέπεται μια ελάχιστη μείωση του χρέους για το 2013.

http://www.dw.de/opposition-pushes-for-delay-on-german-budget/a-16395658

Keywords
Τυχαία Θέματα