Βουτιά στην πρόθεση ψήφου για την Χρυσή Αυγή

Ως εγκληματική οργάνωση που επιλέγουν κάποιοι πολίτες για να διαμαρτυρηθούν για την κρίση σκιαγραφεί το εθνικιστικό κόμμα νέα δημοσκόπηση. Σημαντική η φθορά δημοφιλίας για το κόμμα και τον αρχηγό του

Δημοσκόπηση για τα χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής,

των πολιτών που την υποστηρίζουν, την εικόνα που έχει η κοινή γνώμη για το εθνικιστικό κόμμα και την πορεία δημοφιλίας του ηγέτη της παρουσίασε χθες η GPO για το Mega.

Το εθνικιστικό κόμμα έχει υποχωρήσει σημαντικά στην πρόθεση ψήφου, καθώς τον Φεβρουάριο βρέθηκε στο 7,2%, όταν ένα χρόνο πριν ήταν στο 10% και το Νοέμβριο του 2012 στο 10,3%.

Αντίστοιχη φθορά παρουσιάζει και η εικόνα του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκος. Ο προφυλακισμένος γενικός γραμματέας της οργάνωσης συγκεντρώνει θετικές γνώμες από το 9,4% των ερωτηθέντων έναντι 18,1% τον περασμένο Φεβρουάριο.

Τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής είναι άνδρες (67% έναντι 33% των γυναικών) χαμηλού εισοδήματος (63% έναντι 33% μεσαίου και μόλις 4% υψηλού).

Η φθορά στα ποσοστά δημοφιλίας της ΧΑ οφείλεται κατά πολύ στην κυρίαρχη πεποίθηση (62,4%) ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, αν και ένα 32,8% λέει «όχι» ή «μάλλον όχι».

Πάνω από τρεις στους τέσσερις (77,3%) θεωρούν ότι το γεγονός ότι διατηρεί υψηλά ποσοστά παρά το ότι θεωρείται εγκληματική οργάνωση οφείλεται στο ότι εκμεταλλεύεται τη δυσαρέσκεια των πολιτών από την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63965190

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα