«Βόμβα» Σγουρίδη: Ενα «θερμό» επεισόδιο μπορεί να καθυστερήσει την Συμφωνία των Πρεσπών

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η Συμφωνία των Πρεσπών να καθυστερήσει να έρθει προς κύρωση στη Βουλή άφησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι «μπορεί να συμβούν γεγονότα» και στην ερώτηση, «τι θα μπορούσε να συμβεί;» ο κ. Σγουρίδης απάντησε «ένα θερμό επεισόδιο. Το απεύχομαι αλλά όλα μπορούν να συμβούν» για να προσθέσει άμεσα ότι «κατηγορηματικά δεν επενδύω σε κάτι τέτοιο. Το πότε θα

εισαχθεί (σ.σ. η Συμφωνία των Πρεσπών) έχει ένα δρόμο. Δεν ξέρω τι γεγονότα μπορεί να υπάρξουν. Μπορεί να υπάρξουν γεγονότα απρόβλεπτα και η συμφωνία να μην έρθει ποτέ στο κοινοβούλιο και αυτο δεν έχει να κάνει με την εγχώρια πολιτική σκηνή».

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Από τη μακρά θητεία μου μπορεί μια συμφωνία να έχει υπογραφεί αλλά να έρθει στη Βουλή σε χρόνο που δεν μπορεί να υπολογίσεις. Υπάρχουν πολλές φορές συμφωνίες που κράτη για τον α ή β λόγο δεν θέλουν να επικυρώσουν. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η συμφωνία για να έχει ισχύ πρέπει να επικυρωθεί σε δύο κοινοβούλια. Γιατί όταν εισαχθεί στο κοινοβούλιο οι ΑΝΕΛ τότε αποχωρούν από τους κυβερνητικούς θώκους και παράλληλα την κυβερνητική πλειοψηφία».

Καμμένος: Θεωρίες φαντασίες τα περί θερμών επεισοδίων

Τον αντιπρόεδρο των ΑΝΕΛ, Παναγιώτη Σγουρίδη, αδειάζει με ανάρτησή του στο twitter ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

«Οι θεωρίες φαντασίας περί δήθεν θερμών επεισοδίων ούτε βάση έχουν ούτε εξυπηρετούν την Ελλάδα . Είμαστε η πιό ασφαλής χώρα της περιοχής που σέβεται το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας. Καλή πρωτοχρονιά», έγραψε ο υπουργός Άμυνας.

Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση Σγουρίδη από τον Πάνο Καμμένο

Την παραίτησή του στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, έθεσε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Σγουρίδης η οποία και δεν έγινε δεκτή.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο κ. Σγουρίδης αποκάλυψε ότι μέσω sms που έστειλε στον Πάνο Καμμένο έθεσε την παραίτηση του στη διάθεσή του, η οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Κουμουτσάκος: Aδιανόητες οι δηλώσεις Σγουρίδη

Οι δηλώσεις Σγουρίδη για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, σε συνδυασμό μάλιστα με την τύχη της συμφωνίας των Πρεσπών είναι αδιανόητες,σημείωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όπως αδιανόητο και επικίνδυνο είναι ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Υπουργός Εξωτερικών και Πρωθυπουργός δεν τις καταδίκασαν αμέσως αφήνοντας έτσι να διακινούνται σενάρια που εκθέτουν την Ελλάδα διεθνώς, καθώς προκαλούν εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας,πρόσθεσε ο κ.Κουμουτσάκος.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα