Βόμβα: Η Μέρκελ απαιτεί από την Ελλάδα φύλαξη των συνόρων από κοινού με την Τουρκία

Μια διαφορετική Σύνοδος Κορυφής γίνεται την Τετάρτη στις Βρυξέλλες. Επιτέλους οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν ότι το μεγαλύτερο μεταναστευτικό κύμα από το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο δεν είναι ελληνικό ή ιταλικό πρόβλημα, αλλά ευρωπαϊκό.

Εκφράζονται ελπίδες ότι στη Σύνοδο θα ληφθούν αποφάσεις για την ανακοπή του κύματος προσφύγων που έχει διαλύσει την Ελλάδα και απειλεί κι άλλες χώρες. Όμως, τα δημοσιεύματα από το εξωτερικό δεν

είναι καθόλου ενθαρρυντικά για την ελληνική πλευρά και προκαλούν τρόμο τα σενάρια που διαρρέονται σχετικά με τις απαιτήσεις των ξένων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ασκηθεί πίεση στον Αλέξη Τσίπρα να ελέγξει καλύτερα τα ελληνικά σύνορα, που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα, ώστε να σταματήσει το τσουνάμι. Επειδή, όμως, τόσο η γεωγραφία της περιοχής όσο και η έλλειψη κονδυλίων δεν αφήνει την Αθήνα να ασκήσει μια συγκεκριμένη και αποτελεσματική πολιτική οι «Κασσάνδρες» λένε ότι η Μέρκελ και η παρέα της θα απαιτήσει από την Ελλάδα φύλαξη των συνόρων από κοινού με την Τουρκία. Και μάλιστα με έλεγχο που θα προέρχεται από τις Βρυξέλλες. Θέλουν δηλαδή να ακυρώσουν εμμέσως τον έλεγχο της Ελλάδας στο Αιγαίο αμφισβητώντας de facto την εθνική της κυριαρχία.

Αν ζητηθεί κάτι τέτοιο αυτό σημαίνει ότι οι Τούρκοι – οι οποίοι δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτε για να σταματήσουν τους δουλεμπόρους- θα πατήσουν επισήμως πόδι στο Αιγαίο και βεβαίως στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Τι θα γίνει π.χ. αν βουλιάζει μια βάρκα σε ελληνικά νερά; Θα επιτραπεί σε Τούρκους κομάντος και λιμενικό να «μπουκάρουν» χωρίς να ρωτάνε κανένα και με την άδεια των Βρυξελλών; Μπορεί ο τουρκικός στρατός με πρόσχημα τους πρόσφυγες να κάνουν ρεσάλτο στο Αιγαίο και με τον πιο επίσημο τρόπο;

Βεβαίως το ερώτημα είναι τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας. Μπορεί να αποδεχθεί κάτι τέτοιο; Γιατί αν το πράξει τότε ίσως είναι καλύτερα να βγάλει... διαβατήριο για άλλη χώρα. Θα πρόκειται περί εσχάτης προδοσίας και παράδοσης εθνικής κυριαρχίας. Μήπως όμως η οικονομική αδυναμία της Ελλάδας λειτουργεί ως «Δούρειος Ίππος» για τους Ευρωπαίους;

Αντί οι ηγέτες να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να μείνουν οι πρόσφυγες στις χώρες τους. Αντί να τραβήξουν το αυτί της Τουρκίας που στέλνει καραβιές μεταναστών με την ανοχή της επίσημης πολιτείας. Αντί να δώσει εκατομμύρια στην Ελλάδα για να φτιάξει υποδομές και να φυλάξει καλύτερα τα σύνορά της, ετοιμάζεται να κάνει ένα έγκλημα στο Αιγαίο. Το μόνο που μπορεί να δεχθεί η ελληνική κυβέρνηση είναι ενίσχυση της δύναμης Frontex που θα μπορεί να συνδράμει το ελληνικό λιμενικό και να σταματήσει τα δουλεμπορικά.

Άλλη πρόταση δε γίνεται αποδεκτή, ακόμη κι αν αυτό θέσει σε κίνδυνο την οικονομία. Χωρίς λεφτά, φτωχοί μπορούμε να ζήσουμε. Δίχως πατρίδα, αξιοπρέπεια, εθνική κυριαρχία όχι. Να προσέξει καλά ο Τσίπρας μην εγκληματήσει.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα