Βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του Αμερικανού πρέσβη στην Λιβύη

Ένα βίντεο στην αραβική γλώσσα ανέβασε ο χρήστης Abdalgadar Fadi στο  YouTube που δείχνει πώς έσυραν τον δολοφονημένο πρεσβευτή των ΗΠΑ Κρίστοφερ Στίβενς έξω από το προξενείο στη Βεγγάζη. Η μετάφραση του κειμένου κάτω από το βίντεο έχει ως εξής: «Η στιγμή σκηνοθεσίας πριν από τον θάνατο του πρεσβευτή των ΗΠΑ» και ο τίτλος μεταφράζεται: «Ο αμερικανός πρέσβης και

ο λαός της Βεγγάζης στην προσπάθεια διάσωσης πριν από τον θάνατό του». Το θύμα στο βίντεο φαίνεται να φορά το ίδιο παντελόνι, τη ζώνη και το t-shirt που φορούσε ο πρεσβευτής Στίβενς.

Η εγκυρότητα του βίντεο και η ακρίβεια της περιγραφής των γεγονότων που απεικονίζει είναι ακόμα υπό διερεύνηση, αλλά μέσω του Twitter και του Facebook το βίντεο έχει ήδη πάρει διαστάσεις.

Διάφορες πηγές έχουν δώσει διαφορετικές ερμηνείες για το τι ακούνε και τι γίνεται σε αυτό το βίντεο. Σαφώς ακούγεται η κραυγή «Allauha Akbar» (Ο Θεός είναι μεγάλος) και πολλοί υποθέτουν ότι αυτό νοείται ως μια γιορτή για την επίθεση στο προξενείο.

Ωστόσο, αραβόφωνες αναγνώστες έχουν επισημάνει ότι ακούν ανθρώπους να λένε «σηκώστε τον» και «φέρτε τον έξω». Αλλά δεν μπορούν να διακρίνουν γιατί ο κόσμος ζητωκραυγάζει.

Η Jenan Moussa, η οποία συστήνεται ως «ελεύθερος ρεπόρτερ της αραβικής Al Aan TV από το Ντουμπάι» έγραψε στο Twitter όταν το βίντεο πρωτοβγήκε. Η Moussa ισχυρίζεται ότι ορισμένοι άνδρες στο βίντεο έλεγαν «αυτός είναι ζωντανός» και «σηκώστε τον» (αναφερόμενος στον πρεσβευτή). Όπως γράφει, θεωρεί ότι το πλήθος άρχισε να ζητωκραυγάζει μετά την επανεξέταση του βίντεο, επειδή ο άνθρωπος βρέθηκε ζωντανός.

Οι New York Times προσφέρουν τη δική τους μετάφρασή τους στα γεγονότα του βίντεο:

«Ορκίζομαι, είναι νεκρός», λέει ένας Λίβυος, πηγαίνοντας μέσα.

«Φέρτον έξω!», λέει ο άλλος.

«Ο άνθρωπος είναι ζωντανός. Κάντε στην άκρη» φωνάζουν άλλοι.

«Απλά φέρτον έξω».

«Κουνηθείτε, κουνηθείτε, είναι ακόμα ζωντανός!»

«Ζωντανός, ζωντανός! Ο Θεός είναι μεγάλος », το πλήθος ξεσπά, ενώ κάποιος φωνάζει να μεταφέρουν τον Στίβενς σε ένα αυτοκίνητο.

http://www.breitbart.com/Breitbart-TV/2012/09/16/BREAKING-Video-Purports-To-Show-Ambassador-In-Libya

Keywords
Τυχαία Θέματα