Βία και πολιτεία Κασιδιάρη

11:08 8/6/2012 - Πηγή: Antinews

Θεωρείται το «δεξί χέρι» του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου. Με κοντοκουρεμένο μαλλί και με βλοσυρό ύφος, ο «συγγραφέας» και εκπρόσωπος Τύπου της ακροδεξιάς οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης, έδειξε χθες για ακόμη μια φορά το πάθος που έχει για τη βία (προπονείται άλλωστε στις πολεμικές τέχνες) χτυπώντας(!) τη βουλευτή του ΚΚΕ

Λιάνα Κανέλλη.

«Πόσα κεφάλια έχεις σπάσει για την εθνική σου δράση…;», ρωτούσε τους χρυσαυγίτες ο 32χρονος Κασιδιάρης κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Κορωπί που κατέγραψε σε ρεπορτάζ του ο Ελεύθερος Τύπος. Παρ’ όλα αυτά, ο υποψήφιος βουλευτής ανέλαβε -από την πρώτη κιόλας εκλογική αναμέτρηση- το δύσκολο έργο του εξωραϊσμού της οργάνωσης κάνοντας προσπάθειες να «περάσει» ένα πιο φιλολαϊκό προφίλ.

Στα τηλεοπτικά πάνελ εμφανιζόταν (αν και ειρωνικός) «ψύχραιμος» και φιλοπατριώτης. Στο πλαίσιο αυτό, βελτίωσε ακόμη και τις στιλιστικές του προτιμήσεις.

Πίσω, όμως, από τη μάσκα του «κοινωνικού προστάτη» κρύβεται ένα πρόσωπο που μάχεται εναντίον της Δημοκρατίας και υπέρ της βίας προς πάσα κατεύθυνση. Αυτό φανερώνει και η μέχρι στιγμής πορεία του.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι ο «έμπιστος φίλος» και ο «προστατευόμενος» του Νίκου Μιχαλολιάκου. Μάλιστα, φήμες που κυκλοφόρησαν ήθελαν τον κ. Μιχαλολιάκο να αποκλείει κάθε υποψήφιο που αλφαβητικά θα έμπαινε πάνω από τον Ηλία Κασιδιάρη, με στόχο να τον προωθήσει ακόμα περισσότερο και να εκλεγεί. Από τα φοιτητικά του χρόνια «φλέρταρε» με τον ακραίο φασιστικό χώρο και εντάχθηκε στη Χρυσή Αυγή. Γεννημένος στον Πειραιά, θεωρείται ο «διαβασμένος» της οργάνωσης, καθώς σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στη Χημεία Τροφίμων. Γνωστός στους ακροδεξιούς κύκλους για την αγάπη που τρέφει για τις πολεμικές τέχνες (έχει υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις), σταδιακά ανέβηκε στην ιεραρχία της οργάνωσης. Ο Κασιδιάρης φέρεται να έχει εκπαιδεύσει στελέχη της Χρυσής Αυγής στις πολεμικές τέχνες (street fighting).

Παίρνοντας εντολή από τον «αρχηγό», βάζει στόχο να πείσει την ελληνική κοινωνία πως η Χρυσή Αυγή δεν είναι ναζιστικό κόμμα. «Δεν είμαστε νεοναζί σε καμία περίπτωση, δεν είμαστε φασίστες, δεν είμαστε ακροδεξιοί. Είμαστε Έλληνες εθνικιστές…», είπε σε πρόσφατη τηλεοπτική του παρουσία. Ωστόσο, με άρθρα και με δηλώσεις του έπλεκε το εγκώμιο του Χίτλερ χαρακτηριζόντάς τον «ιστορικό πρόσωπο που θα κριθεί εν καιρώ από την Ιστορία…». Ο ίδιος είχε πει για τη Δημοκρατία: «Σεβόμαστε απόλυτα το πολίτευμα. Έχουμε κάνει δήλωση στον Αρειο Πάγο από το 1981. Δυστυχώς άλλα κόμματα δεν το κάνουν…».

Όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι στο έντυπο της οργάνωσης είχε εξυμνήσει το καθεστώς της 21ης Απριλίου: «Σήμερα που ο λαός κατάλαβε απόλυτα την απάτη της ψευτοδημοκρατίας τους, πληθαίνουν διαρκώς οι φωνές που εξυμνούν το καθεστώς της 21ης Απριλίου», έγραφε χαρακτηριστικά. Ενώ είχε γράψει πως ο Ανδρέας Παπανδρέου θα έπρεπε να είχε δολοφονηθεί από τη Χούντα.

Στο πρόσωπο του Κασιδιάρη οι της Χρυσής Αυγής βλέπουν «ένα ξεχωριστό συγγραφικό ταλέντο». Στη

Keywords
Τυχαία Θέματα