Η βία και η εγκληματικότητα αλλάζουν την προεκλογική ατζέντα

09:40 8/6/2012 - Πηγή: Antinews

ΑNT1: Ο Ηλίας Κασιδιάρης δέρνει την Λιάνα Κανέλλη.

Παιανία: Ένας 24χρονος φοιτητής, σκοτώνει ένα διαρρήκτη που λίγο πρίν απειλούσε τη μάνα του με μαχαίρι.

Χαλκίδα: ένα 15χρονο παιδάκι απάγεται από αδίστακτους κακοποιούς για λύτρα αλλά ευτυχώς αφήνεται ελεύθερο αργά το βράδυ.

Αθήνα: Καθημερινά η ωμή βία μπαίνει στα σπίτια μας, διαρρήκτες από όλες τις φυλές του Ισραήλ κλέβουν, βιάζουν, βασανίζουν, δολοφονούν.

Πάντειος.

Μετά τα κατορθώματα του Κασιδιάρη ομάδες Χρυσαυγιτών συμπλέκονται με φοιτητές και υπάρχουν τραυματίες.

Κέντρο. Κάθε βράδυ άνθρωποι με μαύρα βγαίνουν τη νύχτα και μαχαιρώνουν αλλοδαπούς, τρομοκρατούν κόσμο.

Οι κακοποιοί κάθε είδους έχουν αποθρασυνθεί βλέποντας ότι δεν υπάρχει κράτος.

Οι Χρυσαυγίτες έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο βλέποντας ότι τους περνάνε οι τραμπουκισμοί. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τους «κόκκινους» φασίστες που κάνουν τα ίδια.

Η Αθήνα έχει γίνει Καμπούλ τις τελευταίες εβδομάδες, κι ενώ η χώρα είναι ακυβέρνητη.

Κι όμως, μέχρι την Πέμπτη το κύριο θέμα που μονοπωλούσε τις συζητήσεις ήταν το οικονομικό. Προνομιακό πεδίο για τον ΣΥΡΙΖΑ που μπορούσε να χτυπά επί δικαίων και αδίκων για το που κατάντησε η χώρα.

Ασφαλώς και το οικονομικό πρόβλημα είναι τεράστιο και απειλεί τη βιωσιμότητα της χώρας. Όμως, η καθημερινότητα, η ασφάλεια των πολιτών, η ζωή και η περιουσία τους είναι εξίσου αν όχι σημαντικότερο.

Είχαμε γράψει παλιότερα από εδώ ότι με άδεια στομάχια και άδειες τσέπες ζουν οι άνθρωποι. Όμως, πυροβολημένοι ή σφαγμένοι … δεν ζουν. Και σε τελική ανάλυση, καλό το ευρώ, αλλά χρειάζεται και … να ζει κανείς για να το χαίρεται

Η ασφάλεια των νοικοκυριών είναι μείζον πολιτικό και κοινωνικό πρόβλημα και δεν μπορεί να περάσει έτσι απλά επειδή υπάρχει και η οικονομική κρίση.

Άλλωστε, αυτά είναι αλληλένδετα.

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών αλλάζουν δραματικά την ατζέντα της προεκλογικής περιόδου. Κι εδώ η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς καλούνται να παίξουν μπάλα στο δικό τους προνομιακό πεδίο. Η ασφάλεια πρέπει να αποτελέσει το βασικό όπλο της ΝΔ απέναντι στο λαϊκισμό του κ. Τσίπρα. Προφανώς εκεί κανείς δε νικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, η διαχείριση του φόβου για τα οικονομικά είναι διαφορετική από αυτή του φόβου για τη ζωή μας και των παιδιών μας.

Προς τούτο, θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την ασφάλεια των πολιτών γιατί το μόνο για το οποίο ενδιαφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν οι διαδηλώσεις και πώς θα αφοπλίσει τους αστυνομικούς.

Για το καθημερινό έγκλημα δεν έχουμε ακούσει κουβέντα από τους επαΐοντες του ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με τη ΝΔ που έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το τεράστιο αυτό κοινωνικό πρόβλημα που δε λύνεται βεβαίως με μαγικά.

Χθες, στην περιοδεία του στην Μακεδονία, ο Αντώνης Σαμαράς, επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του θα κηρύξει “πόλεμο στη λαθρομετανάστευση και στο παρεμπόριο” Τόνισε επίσης πως θα γίνουν μαζικές απελάσεις λαθρομεταναστών, διευκρινίζοντας πως θα υπάρξει και

Keywords
Τυχαία Θέματα