Βασιλική Θάνου: Δεν είμαστε κομματικά πρόσωπα

15:52 6/8/2019 - Πηγή: Antinews

Δεν είναι νομικά και λογικά σωστό να υποστηρίζει κάποιος ότι επειδή κάποιος πρόσφερε ως επιστήμονας σε κάποιο κυβερνητικό στέλεχος δείχνει την ταμπέλα του κομματικού προσώπου", υπογράμμισε η πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, πρώην Πρωθυπουργός, πρώην νομική σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου, και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, στην ακρόαση των φορέων του πολυνομοσχεδίου στην Βουλή.

Μάλιστα, στην μακροσκελέστατη

δευτερολογία της, ανέφερε συγκεκριμένες περιπτώσεις που έφτασαν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπως το "καρτέλ" στον χώρο διανομής Τύπου, για το οποίο υποστήριξε ότι είχε φτάσει στην τελική ευθεία η απόφαση, υπαινισσόμενη πως γι’ αυτό η κυβέρνηση επιχειρεί να την βγάλει από την θέση της.

Σε ερώτηση της κ. Σοφίας Βούλτεψη πόσους κατά την γνώμη της αφορά η διάταξη, δηλαδή αν υπάρχουν κι άλλοι υπηρετούντες στην Ανταγωνισμού που έχουν εργαστεί σε πολιτικά κόμματα και πρόσωπα, απάντησε ότι δεν γνωρίζει λεπτομέρειες, αλλά τέσσερις (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και δυο εισηγητές) "εξ όσων γνωρίζω ήταν σε γραφεία υπουργών, γενικών γραμματέων".

Εξέφρασε την "ιδιαίτερη ενόχληση όλων των μελών μας", όπως είπε για την Επιτροπή Ανταγωνισμού και υπογράμμισε ότι "διαθέτουμε όλα τα προσόντα για τα καθήκοντά μας. Ουδείς αμφισβήτησε την αντικειμενικότητα και αμεροληψία μας".

Τέλος η Βασιλική Θάνου ζήτησε να αποσυρθεί άμεσα η επίμαχη διάταξη και κάλεσε τους βουλευτές να μην την ψηφίσουν. Ένταση υπήρξε μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα, άλλων βουλευτών όπως η Σοφία Σακοράφα του ΜέΡΑ25 και της κ. Θάνου, από την τοποθέτησή του υπέρ της διατάξεως που θέτει ασυμβίβαστο.

Η ίδια επέμεινε και επανέλαβε πολλές φορές πως δεν έχει κομματική ταυτότητα επειδή υπηρέτησε στο Μαξίμου ως σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα