Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Έρχονται δύσκολοι μήνες

Με επίγνωση της μνημονιακής λαίλαπας που φέρνει η υπογραφή του στο μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου, ο πρωθυπουργός μιλώντας στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι» και εξήγγειλε «συνέδριο στρατηγικού προσανατολισμού στις νέες συνθήκες» στα τέλη Φεβρουαρίου.

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας ανήγγειλε ότι ξεκινάει καμπάνια εγγραφής νέων μελών και έθεσε ως προτεραιότητα την ανασυγκρότηση της οργάνωσης νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από τη διάλυσή της μετά τη διάσπαση του καλοκαιριού όταν και αποχώρησε η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του κεντρικού της συμβουλίου μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας της.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε εκ βάθρων αλλαγές στη λειτουργία του κομματικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για τέλος στην «παραλειτουργία του κόμματος μέσα στο κόμμα», ενώ ανέφερε ότι πλέον δεν θα ζητείται «πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων» και συστατικές επιστολές από τον συντονιστή της Οργάνωσης Μελών για την πρόσληψη στο δημόσιο, υποστηρίζοντας ότι έτσι θα μπει τέλος στο πελατειακό κράτος και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κρατικοποιηθεί, ούτε θα λειτουργήσει ως ιδεολογικός μηχανισμός του κράτους.

Πάντως πέρα από όλα αυτά που ακούγονται εύηχα στην πραγματικότητα ο Τσίπρας προσπαθεί να απαλλαγεί από εμπόδια που έχει μέσα στο κόμμα για να φτιάξει ένα δικό του κρατικό μηχανισμό και μέσω αυτού να φτιάξει το νέο κρατικοδίαιτο ΣΥΡΙΖΑ προσελκύοντας δυνάμεις της κρατικής μηχανής από το ΠΑΣΟΚ. Ουσιαστικά και πέραν των επίσημων διακηρύξεων του πρωθυπουργού για τον ΣΥΡΙΖΑ ως «μεγάλη λαϊκή παράταξη της Αριστεράς» η καμπάνια εγγραφής νέων μελών στο ΣΥΡΙΖΑ θα αφορά πρώτα απ’ όλα την κρατική μηχανή την παρούσα και αυτήν που πάει να δημιουργήσει τώρα το μέγαρο Μαξίμου με τη νέα κυβέρνηση που προέκυψε στις 20 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι ο Τσίπρας επανέλαβε από το βήμα της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την σταθερή προσήλωσή του στη συμμαχία με τμήματα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και των Πρασίνων.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα