"Τροπολογία" που είχε απορριφθεί δύο φορές πέρασε τα μεσάνυχτα ο Στ. Κοντονής

"Πρεμιέρα" στην πρακτική να κάνει δεκτές τροπολογίες τα μεσάνυχτα, ένα λεπτό πριν κλείσει η συνεδρίαση της Ολομέλειας, έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δια του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή.

Αυτό το λεπτό, κι ενώ η αίθουσα είχε σχεδόν αδειάσει, ο υπουργός Δικαιοσύνης πήρε τον λόγο και με την φράση "Κάνω δεκτές δύο τροπολογίες: Είναι η τροπολογία με γενικό αριθμό 1249 και η τροπολογία με γενικό αριθμό 1256", πέρασε διατάξεις, για τις οποίες δεν προηγήθηκε καμιά εξήγηση και καμιά

παρουσίαση.

Μάλιστα, η μία εξ αυτών, του βουλευτή Σωκράτη Βαρδάκη για την αναδρομική απαλλαγή του φόρου υπεραξίας, είχε έλθει άλλες δύο φορές από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε άσχετα νομοσχέδια και είχε απορριφθεί και τις δύο, μετά τα συντονισμένα "πυρά" της αντιπολίτευσης ότι πρόκειται για "φωτογραφική διάταξη".

Σύμφωνα με την επίμαχη τροπολογία, προστίθεται στο άρθρο 13 του ισχύοντος Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ ν. 2238/1994), διάταξη βάση της οποίας η πώληση ή η μίσθωση ακινήτου, στο οποίο λειτουργούσε επιχείρηση, μετά την πώληση της επιχείρησης σε άλλη επιχείρηση, "δεν συνιστά μεταβίβαση επιχείρησης για την επιβολή φόρου υπεραξίας".

Η συνεδρίαση στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά ενσωμάτωση Κοινοτικής Οδηγίας αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα