Πανστρατιά ενότητας Μητσοτάκη απέναντι στη λαίλαπα Τσίπρα

Τις τελευταίες ημέρες υψηλόβαθμα στελέχη της Πειραιώς παρατηρούν τις κυβερνητικές αντιδράσεις και διακρίνουν έναν έκδηλο εκνευρισμό. Δεν είναι τυχαία η έκφραση «τραγική για τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ» που χρησιμοποίησε ο εκπρόσωπος του κόμματος, αναφερόμενος στην τελευταία εβδομάδα, τόσο με αφορμή τις υποθέσεις της πετρελαιοκηλίδας και της επένδυσης στις Σκουριές, όσο και της ευδιάκριτης και μετρήσιμης υπεροχής του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ, απέναντι σε ένα μουντό και αδύναμο πρωθυπουργό.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι όσα τερτίπια

και αν σκαρφιστεί η παρέα του Μαξίμου, η πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες είναι τελείως διαφορετική από την εικόνα που επιχειρούν να κατασκευάσουν με fake news και αυτό δεν αλλάζει.

Η επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη, έπεσε πάνω σεμαϊμού δημοσκοπήσεις από ανύπαρκτες εταιρείες ερευνών και σε παραπλανητικά non papers, σε μια προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας και μάλιστα δίχως κανένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες για λάθη, παραλείψεις και έλλειψη συντονισμού του κυβερνητικού έργου.

Στη ΝΔ μπορεί να μην γνωρίζουν πότε θα γίνουν εκλογές, εκείνο όμως που ξέρουν είναι ότι η κινητικότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι το ίδιο έντονη και κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με παρεμβάσεις τόσο στην κοινωνία, όσο και μέσα στο κοινοβούλιο.

Καθημερινότητα, οικονομία, δημόσια τάξη και ασφάλεια ως προϋπόθεση ευημερίας και ελευθερίας είναι από τους πρώτους τομείς που παίρνει πάνω του ο πρόεδρος του κόμματος, ανοίγοντας ακόμη περισσότερο τις παρεμβάσεις του προς το κέντρο.

Στόχος του να πείσει και τον πλέον καχύποπτο ότι η σημερινή πραγματικότητα μπορεί να γίνει καλύτερη για όλους τους Έλληνες και ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει αποτύχει, καθώς δεν μπορεί πια να γίνει πιστευτή όποιο αφήγημα κι αν εφεύρει.

Προαναγγέλλοντας τολμηρές αλλαγές με έμφαση στον ιδιωτικό τομέα, στη μείωση των κρατικών δαπανών και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιμείνει στο μεταρρυθμιστικό του προφίλ για μια οικονομία που δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους και αναδεικνύει τις υγιείς δυνάμεις της. Άλλωστε η μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, όπως και η καθιέρωση ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου, αποτελούν προσωπική του δέσμευση.

Με στόχο να αναδείξει τις διαφορές του από τον Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει έτοιμος να απαντήσει σε κάθε κριτική και να την χρησιμοποιήσει υπέρ του, με επιχειρήματα. Μα περισσότερο, δηλώνει πρόθυμος να πείσει και τον πιο δύσπιστο πολίτη ότι το όραμα που ξετύλιξε από το βήμα της ΔΕΘ θα είναι προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και της χώρας, καθώς θα σπάσει τη νοσηρότητα του βολέματος και της ρεμούλας που οδήγησε τη χώρα στο σημερινό τέλμα.

Χρησιμοποιώντας και πάλι προσωπικά παραδείγματα από διαλόγους που είχε με πολίτες από διαφορετικές τάξεις και ομάδες, θα προσπαθήσει να συνθέσει απόψεις και προτάσεις, για να αποδείξει ότι βάζει στο επίκεντρο της μεταρρυθμιστικής του πολιτικής τον ίδιο τον άνθρωπο και όχι σκέτους αριθμούς.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα