«Τρικυμία εν κρανίω» για τον ΟΛΠ

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε. Το καράβι μπάζει νερά και βουλιάζει και η κυβέρνηση δεν ξέρει «αν ο μπούσουλας είναι που στρέφει ή το καράβι». Ή αλλιώς το καράβι πηγαίνει «όπου φυσάει ο άνεμος».

Δυστυχώς το σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων, είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε σε κρατιστές. Το μόνο που δείχνουν, είναι μια κυβέρνηση αστεία, μια χώρα ασόβαρη και επικίνδυνη για επενδύσεις.

Τελευταίο παράδειγμα ο εμφύλιος που έχει ξεσπάσει στην κυβέρνηση μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του Πειραιώτη αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας κ. Δρίτσα με αφορμή

την πώληση του ΟΛΠ.

Ο Γιάννης Δραγασάκης, φαίνεται πως «γλυκάθηκε» από τους Κινέζους και στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Κίνα, πραγματοποίησε ολοκληρωτική στροφή 180 μοιρών αναφορικά με την πώληση του μεγάλου λιμανιού.

Όπως τόνισε στο επίσημο κινεζικό πρακτορείο Xinhua είναι θέμα εβδομάδων η πώληση από την κυβέρνηση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον ΟΛΠ, δικαιολογώντας μάλιστα την καθυστέρησή στην διαδικασία, ως αποτέλεσμα «αλλαγής της ελληνικής κυβέρνησης». Ζήτησε «συγγνώμη» δηλαδή.

Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Δρίτσα ο όποιος έσπευσε να υπογραμμίσει με δηλώσεις του στο ΑΠΕ πως «η κυβερνητική θέση που έχει εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ήταν σαφής». Υπενθυμίζεται ότι ο Θεόδωρος Δρίτσας είχε προαναγγείλει τον τερματισμό της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ στις 27 Ιανουαρίου.

Άφησε μάλιστα σαφείς αιχμές για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης λέγοντας : «Ό,τι δημοσιεύματα υπάρχουν σήμερα αναφορικά με αυτό το θέμα θα αποσαφηνιστούν αξιόπιστα και έγκαιρα μόνο μετά την επιστροφή της ελληνικής αντιπροσωπείας από την Κίνα» . Υπενθυμίζουμε πως ό ίδιος είχε δηλώσει στα τέλη Ιανουαρίου ό,τι «Ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού παραμένει, η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σταματάει εδώ».

Προφανώς και εδώ κάνει την εμφάνισή της η δημιουργική ασάφεια της κυβέρνησης. Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο. Οι άνθρωποι δεν έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν με το λιμάνι της χώρας.

Ο κ. Δραγασάκης προφανώς «θαμπώθηκε» από την κινέζικη φιλοξενία και αφού προσκύνησε τις αφίσες του Μάο και θυμήθηκε το κομμουνιστικό παρελθόν του, έκανε άλλη μία μεγαλοπρεπέστατη κωλοτούμπα. Με μιας διαγράφηκαν και οι απεργίες στο λιμάνι και οι διαδηλώσεις και όλα τα συναφή.

Ο κ. Δρίτσας προφανώς για να μην δει τους λιμενεργάτες και τους διάφορους εργατοπατέρες να επισκέπτονται με πορεία το Υπουργείο, τρομοκρατήθηκε και επιτέθηκε στον κ. Δραγασάκη. Ήδη η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΥΛΕ),συνεδριάζει τη Δευτέρα για να συζητήσει το θέμα.

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το θέμα της πώλησης του ΟΛΠ εξαπέλυσε ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Η κυβέρνηση συνεχίζει τη γνωστή της τακτική. Άλλα λόγια μέσα, άλλα λόγια έξω. Το "όχι ο Πειραιάς να γίνει Chinatown στο Πεκίνο" μεταφράστηκε σε πώληση του πλειοψηφικού πακέτου».Το μόνο που καταφέρνουν είναι να καλλιεργήσουν ανασφάλεια στους επενδυτές για τις προθέσεις της κυβέρνησης και το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα»

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα