Προς Γ. Πανούση: Με την τρομοκρατία και τη δημόσια τάξη δε χωράει ασάφεια

«Δε θα αφήσουμε να καεί η Αθήνα» δηλώνει τώρα ο Γιάννης Πανούσης και διαμηνύει προς τους αναρχικούς των Εξαρχείων ότι «υπάρχει και ένα όριο» στη δράση τους. Ενδιαφέρουσες δηλώσεις αυτές του υπουργού Δημόσιας Τάξης μέσω συνέντευξής του στο «Πρώτο Θέμα», αλλά κάποτε θα πρέπει να ξεκαθαρίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό του τι ακριβώς ισχύει με το συγκεκριμένο θέμα.

Στις

προγραμματικές δηλώσεις ο υπουργός Δικαιοσύνης καλούσε σε διάλογο τους κουκουλοφόρους! Στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης σημειώνει ότι «διάλογος δεν πρέπει να γίνει για κανέναν λόγο. Η Δημοκρατία δεν κάνει διάλογο με αυτούς που δεν έχουν πρόσωπα» προσθέτοντας ότι «τα πράγματα δεν μπορούν να μένουν ατιμώρητα». Σωστό. Αλλά τι ισχύει τελικά; Αυτό που λέει ο υπουργός Παρασκευόπουλος ή αυτό που λέει ο υπουργός Πανούσης. Η άποψη του πρωθυπουργού Τσίπρα ποια είναι τελικά;

Επίσης ο Γιάννης Πανούσης παίρνει αποστάσεις από φωτογραφικές ρυθμίσεις που έχουν στόχο την αποφυλάκιση του στελέχους της 17Ν Σάββα Ξηρού και υποστηρίζει ότι τέτοιοι νόμοι θα πρέπει πρώτα να συζητούνται στο υπουργικό συμβούλιο και να μην πηγαίνουν κατευθείαν στη βουλή. Μάλιστα. Και με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα που μόλις προχτές κατήγγειλε η Ντόρα Μπακογιάννη ότι επισκέφτηκε τον Κουφοντίνα και άλλους έγκλειστους τρομοκράτες για να τους στηρίξει ψυχολογικά και να τους πει για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ τι ακριβώς συμβαίνει; Υπάρχουν ή όχι όρια σε τέτοιες ενέργειες;

Τέλος ο Γιάννης Πανούσης αναφέρεται στο μεταναστευτικό και τα κέντρα κράτησης όπως αυτό της Αμυγδαλέζας και υποστηρίζει τώρα ότι όσοι εισέρχονται παράνομα στη χώρα θα πρέπει πρώτα να περνάνε από αυτά τα κέντρα για τα οποία όμως λέει ότι «μετατρέπονται εύκολα σε ανοιχτές δομές» πλην της Αμυγδαλέζας προσθέτοντας ότι «η Αμυγδαλέζα αραιώνει, μένουν μέσα αυτοί που έχουν ποινικές εμπλοκές, ενώ εισέρχονται και άλλοι που πρέπει να περάσουν από ένα φίλτρο. Θα καταγραφούν ποιοι είναι και πόσοι είναι για να δούμε τι θα γίνει».

Επιπλέον λέει ότι οι μετανάστες θα ελέγχονται από την Αστυνομία όταν έχει παρέλθει το εξάμηνο της άδειας παραμονής, ενώ σε ερώτηση για το εάν θα συλλαμβάνονται επαναφέρει την πρότασή του για μερικό δικαίωμα εργασίας στις αγροτικές περιοχές στη διάρκεια του εξαμήνου.

Δεν νομίζει ο υπουργός ότι χρωστάει μια απάντηση στο θέμα της Αμυγδαλέζας που λέει ότι «αραιώνει»; Ωραία πλην των ποινικών να βγαίνουν οι υπόλοιποι; Που θα πάνε όμως; Το να γεμίσει το κέντρο της Αθήνας με κόσμο που κοιμάται στους δρόμους είναι φιλομεταναστευτική πολιτική; Βοηθάει σε κάτι ή πολύ απλά δημιουργούνται όλες οι εκείνες οι συνθήκες που σπρώχνουν στην αύξηση της εγκληματικότητας; Αυτονόητη η απάντηση. Η κυβέρνηση προς το παρόν δεν δίνει απαντήσεις αλλά και στα θέματα της δημόσιας τάξης συνεχίζει όπως και στην οικονομία την «ασάφεια» που δεν είναι καθόλου «δημιουργική» και «εποικοδομητική». Είναι άκρως επικίνδυνη.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα