Τώρα θυμήθηκε να πάει στη Βουλή και να κάνει το δικό του... ανθρωπιστικό σόου o Τσίπρας;

H εκατόμβη νεκρών στα νερά του Αιγαίου δεν έχει προηγούμενο. Είναι χαρακτηριστικό ότι τους τελευταίους δύο μήνες έχουν χάσει τη ζωή τους 100 προσφυγόπουλα και οι εικόνες που βλέπουμε είναι πράγματι γροθιά στο στομάχι της πολιτισμένης Δύσης.

Οι... εταίροι μας έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα στο έλεος των προσφυγικών ροών και των διακινητών και όχι μόνον αυτό. Αλλά μας κουνάνε και το δάκτυλο απειλώντας να κλείσουν τα σύνορά τους και να «πνίξουν» τη χώρα μας.

Προφανώς, οι γκάφες της κυρά Τασίας, η παντελής έλλειψη μεταναστευτικής

πολιτικής δεν είναι η αιτία για την τραγωδία που ζουν αυτοί οι άνθρωποι και για το δράμα που θα ζήσουν οι Έλληνες τους επόμενους μήνες. Πάνω από 500 χιλ. μετανάστες έχουν περάσει από τη χώρα μας από την αρχή του χρόνου, αριθμός ασύλληπτος. Όμως, πάνω από 4 εκατ. Σύροι είναι έτοιμοι να φύγουν από τη χώρα τους περνώντας από τα νερά του Αιγαίου, οπότε αντιλαμβάνεται κανείς τι θα συμβεί.

Όποια κι αν ήταν κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αντέξει ένα τέτοιο βάρος, αν και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει το σήμα για να έρχονται ανεξέλεγκτα πρόσφυγες και μετανάστες.

Πάλι καλά που οι Έλληνες επιδεικνύουν μια εκπληκτική συμπεριφορά. Θα μπορούσε να βραβευτεί με Νόμπελ η ανθρωπιά απλών πολιτών αλλά και των ανδρών και γυναικών του Λιμενικού Σώματος. Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι σκηνές από πνιγμένα παιδάκια 2 και 3 ετών δεν είναι δυνατόν να τα αντέξει καμιά ανθρώπινη ύπαρξη. Είναι ντροπή για μια Ευρώπη που υποτίθεται ότι γαλουχήθηκε με τις αρχές του ανθρωπισμού και του διαφωτισμού.

Οι δυτικοί ξέρουν μόνο να ασκούν κριτική για το αν πήραμε το ένα μέτρο ή αν κόψαμε καμιά σύνταξη. Πώς θα αντέξει μια χρεοκοπημένη χώρα το τεράστιο κόστος διαχείρισης του προσφυγικού ρώτησαν ποτέ;

Αλλά θα πρέπει να πούμε και κάτι άλλο. Το προσφυγικό δεν ενδείκνυται για πολιτική εκμετάλλευση από κανέναν. Ο Αλέξης Τσίπρας όμως, ο οποίος είχε καταργήσει την Ώρα του πρωθυπουργού, σήμερα θυμήθηκε να πάει στη Βουλή και να κάνει το δικό του... ανθρωπιστικό σόου. Το θέμα άλλωστε ενδείκνυται για κορώνες και πομπώδεις εκφράσεις ευαισθησίας. Δεν αμφισβητούμε ότι και ο κ. Τσίπρας πονάει όπως όλοι μας με αυτά που βλέπουμε. Αλλά δεν μπορεί να κάνει επιλεκτική χρήση της Βουλής για τα «πιασάρικα» θέματα. Αν και καλύτερα να μην πήγαινε καθώς οι λεκτικές γκάφες που έκανε τον εξέθεσαν.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα