Το πρόγραμμα της ΝΔ για την ανάπτυξη του Τουρισμού

21:03 1/6/2012 - Πηγή: Antinews

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, επισκέφθηκε, σήμερα, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, όπου είχε συνάντηση με την υπηρεσιακή υπουργό, Τατιάνα Καραπαναγιώτη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Επίσης, το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είχε συνάντηση με όλους τους  εκπροσώπους του ελληνικού τουριστικού κλάδου.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε:

Αυτή η καταστροφική πολιτική δεν μπορεί να συνεχιστεί. Έχουμε σχέδιο και έχουμε και την πολιτική

βούληση να κάνουμε τον τουρισμό μας ισχυρό. Με ανταγωνιστικότητα και δυναμική ανάλογη του προϊόντος μας: των φυσικών πλεονεκτημάτων, του πολιτισμού, της ιστορίας, της φιλοξενίας, των υπηρεσιών και των υποδομών μας. Χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, την επόμενη μέρα των εκλογών, ξεκινάμε να υλοποιούμε το σχέδιο αυτό με άξονες:

Τη θεσμική αυτονομία του Τουρισμού: Είναι ανεπίτρεπτο ένας κλάδος με τόσο καθοριστική συμμετοχή στο ΑΕΠ και την απασχόληση να υποβαθμίζεται θεσμικά, υπαγόμενος σε άλλα υπουργεία. Είδαμε τι αποτελέσματα έχει αυτό… Να νομοθετούνται μείζονος σημασίας θέματα, στις λοιπές διατάξεις άσχετων νομοσχεδίων. Για το λόγο αυτό σκοπεύουμε, αμέσως,  ως πρώτο βήμα, να επανασυστήσουμε το Υπουργείο Τουρισμού.Μια νέα στρατηγική αερομεταφορών: Είναι ανάγκη να αποκτήσουν η χώρα και οι κατά τόπους προορισμοί καλύτερη προσβασιμότητα, και να γίνουν πιο ανταγωνιστικά τα αεροδρόμια… Το ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, για παράδειγμα, σε μια εποχή που θα έπρεπε να ενεργοποιούμε όλα τα μέσα για να προσελκύσουμε τουρισμό, δε μπορεί να είναι από τα ακριβότερα της Ευρώπης. Ούτε μπορεί να εγκαταλείπουν τη χώρα η μια αεροπορική εταιρεία μετά την άλλη και κανείς να μην κάνει κάτι γι’ αυτό. Πρόσφατα ανακοίνωσε η DELTA AIRLINES ότι αποχωρεί από τη χώρα μας, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μην έχει πλέον απευθείας διασύνδεση με τις ΗΠΑ.Ένα νέο επενδυτικό νόμο με σταθερό και ελκυστικό φορολογικό πλαίσιο: Μόνο έτσι θα έρθουν στη χώρα τουριστικές επενδύσεις, που θα βελτιώσουν το υπάρχον κεφάλαιο υποδομών και υπηρεσιών, προσφέροντας επιπλέον θέσεις εργασίας.Τη λειτουργία εταιρείας μάρκετινγκ για τον ελληνικό τουρισμό, με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Εμείς πρώτοι μιλήσαμε για την ανάγκη αυτής της συνδυασμένης ενεργοποίησης για τον πολύ σημαντικό στόχο της διαφήμισης και της επικοινωνίας για τον τουρισμό μας. Εμείς πρώτοι είπαμε ότι θα είναι ωφέλιμο να επιμεριστεί το κόστος και να μην εξαρτάται η δυναμική της διαφήμισης από το αν έχει ή δεν έχει λεφτά το κράτος. Τώρα που ο νόμος ψηφίστηκε, είναι ώρα να λειτουργήσει αυτή η σύμπραξη και να εφαρμοστεί στην πράξη.Εξίσου σημαντικό είναι να δοθεί έμφαση στο θαλάσσιο τουρισμό, όπου ενώ θα μπορούσαμε να είμαστε εξαιρετικά ανταγωνιστικοί, υστερούμε. Οι μαρίνες αδειάζουν και οι ναυλώσεις μειώνονται. «Χαρίζουμε» κυριολεκτικά το μερίδιό μας στην Τουρκία, κάτι που συνεπάγεται σημαντικές απώλειες εισοδήματος για τα νησιά και τους παραθαλάσσιους προορισμούς μας. Αυτό πρέπει να αλλάξει και δεσμευόμαστε ότι θα αλλάξει.Ομοίως, πρέπει να ολοκ
Keywords
Τυχαία Θέματα