Μίνι κραχ στο Χρηματιστήριο

21:03 1/6/2012 - Πηγή: Antinews

Μίνι κραχ στο Χρηματιστήριο σήμερα με πτώση 4,48% και το γενικό δείκτη μια ανάσα από τις 500 μονάδες. Προσέξτε είναι το ίδιο Χρηματιστήριο που είχε φτάσει τις 6.500 μονάδες. Δεν είναι μόνο τα απογοητευτικά, αλλά αναμενόμενα αποτελέσματα των εισηγμένων για το τρίμηνο. Κυρίως η κατάρρευση οφείλεται στα σενάρια διάλυσης της ευρωζώνης και στον Τσίπρα.

Στην

πρώτη περίπτωση, η ισπανική υποχώρηση και η πιθανότητα εισόδου σε μηχανισμό στήριξης, η ανεργία στην Πορτογαλία που θα ξεπεράσει το 15%, η ατολμία της Γερμανίας να προωθήσει μέτρα διάσωσης του ευρώ, δημιουργούν ένα ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα.

Από την άλλη, η ομιλία του Αλ. Τσίπρα και οι εξαγγελίες του για κρατικοποιήσεις, ακύρωση του Μνημονίου και… ταξίδι στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, φόβισαν τους επενδυτές, ειδικά των τραπεζών. Οι εναπομείναντες ξένοι τα μαζεύουν και φεύγουν ενώ οι λίγοι Ελληνες ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν.

Το κλίμα φυσικά επιτείνει η παρατεταμένη ακυβερνησία που έχει οδηγήσει σε κατάρρευση της οικονομίας. Επόμενο είναι, λοιπόν να καταρρέει και το Χρηματιστήριο

Keywords
Τυχαία Θέματα