“Σοβιέτ περιμέναμε από τον Αλέξη, εξαγγελίες… Σημίτη ακούσαμε”

21:03 1/6/2012 - Πηγή: Antinews

Οι αντιδράσεις στις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ

ΝΔ: Ακούσαμε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας οδηγήσει εκτός Ευρώπης και ευρώ

 «Πολιτική απάτη που ξεπερνά, πολλές φορές, το “λεφτά υπάρχουν” του κ. Παπανδρέου και της κ. Κατσέλη» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης τις ανακοινώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα

για το οικονομικό του πρόγραμμα.

«Ακούσαμε, σήμερα, από το ΣΥΡΙΖΑ πώς θα οδηγήσει τη χώρα έξω από την Ευρώπη και το ευρώ, πώς θα μας οδηγήσει σε εθνικές περιπέτειες, πώς θα καταρρεύσουν ή θα φύγουν από τη χώρα και οι τελευταίες επιχειρήσεις, πώς θα χαθεί κάθε ελπίδα των ανέργων για δουλειά, πώς θα φορολογηθούν ακόμη πιο βαριά η μεσαία τάξη, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, πώς θα αποδυναμωθεί ακόμη πιο πολύ η Ελληνική Ναυτιλίας, πώς θα πάρει ακόμη πιο εφιαλτικές διαστάσεις η εγκληματικότητα και η λαθρομετανάστευση, πώς θα γιγαντωθεί το σπάταλο κράτος» υποστήριξε ο κ. Μιχελάκης.

Σήμερα, φαίνεται ακόμα πιο καθαρά, ότι μόνη ελπίδα εξόδου της χώρας από την κρίση είναι το σχέδιο των 10+8 μέτρων, που κατέθεσε, χθες, ο Αντώνης Σαμαράς, για την ανάταξη της οικονομίας και την ανακούφιση της κοινωνίας, μέσα στο ευρώ» κατέληξε.

 

Αλ. Παπαρήγα: «Σοβιέτ περιμέναμε, εξαγγελίες… Σημίτη ακούσαμε»

«Ακούγαμε και εμείς για πρόγραμμα τύπου Σοβιέτ, που θα έβαζε σε πανικό τους καπιταλιστές. Μέχρι και εμείς είχαμε ‘τρομάξει» κατά κάποιο τρόπο με τις πληροφορίες για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ» είπε η Αλέκα Παπαρήγα, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα.

Βρίσκει κανείς ομοιότητες με τις εξαγγελίες Σημίτη ή και Παπανδρέου προ κρίσης, ανέφερε χαρακτηριστικά.: «Λογική ψίχουλα ακολουθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Η κυρία Παπαρήγα χαρακτήρισε επίσης το κυβερνητικό πρόγραμμα της Κουμουνδούρου με τη φράση «άνθρακες ο θησαυρός», σχολιάζοντας ότι πρόκειται για «πρόγραμμα πολύ κατώτερο από τα μεγάλα συνθήματα και τις ριζοσπαστικές φράσεις» των εκλογών της 6ης Μαΐου.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν προχωρεί στη λογική της μονομερούς διαγραφής του συνόλου του χρέους, γεγονός που, όπως τόνισε, σημαίνει και έξοδο από την ΕΕ.

«Επιβεβαιώνεται ότι δεν θέλει συνεργασία, αλλά επιθυμεί αυτοδυναμία» συνέχισε, χαρακτηρίζοντας την πρότασή του για συνεργασία ως «σημαία» για να ρίξει το ΚΚΕ, αλλά και άλλα κόμματα, όπως τη ΔΗΜΑΡ και τους Οικολόγους, όσο γίνεται πιο κάτω.

Ευ. Βενιζέλος: Αλαζονικό, μικρομέγαλο το δίλημμα του ΣΥΡΙΖΑ

Τη θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε στον ελληνικό λαό το αλαζονικό, μικρομέγαλο και τυφλό δίλλημα «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ» διατύπωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας.

Υποστήριξε ακόμη ότι «με αυτά που είπε σήμερα ο κ. Τσίπρας οδηγεί την ελληνική κοινωνία σε διχασμό και την Ελλάδα εκτός Ευρώπης».

Μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος παρατήρησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «τάχθηκε ανοιχτά και καθαρά υπέρ της μονομερούς καταγγελίας και ακύρωσης του μνημονίου που δεν είναι τίποτε άλλο από τους όρους της

Keywords
Τυχαία Θέματα