Το «παράλληλο σύμπαν» του Αλέξη

Είναι δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του Αλέξη Τσίπρα. Εφαρμόζει –τουλάχιστον έτσι διατείνεται- ένα μνημόνιο που ο ίδιος διαπραγματεύτηκε αλλά επιμένει να λέει ότι δεν το πιστεύει.

Έχει καταφέρει να ξεσηκώσει το σύμπαν εναντίον του από τους ξυπόλητους μέχρι τις γραβάτες που φωνάζουν σε Τσίπρα και Κατρούγκαλο ότι έπνιξαν

την κοινωνία στους φόρους και την ίδια στιγμή δηλώνει στο Νταβός ότι η Ελλάδα θα κάνει την έκπληξη στην παγκόσμια οικονομία το 2016!

Μάλιστα αυτά που είπε στο Bloomberg ο Τσίπρας ξεπερνάνε κάθε προηγούμενο αφού παρουσίασε τη χώρα ως επενδυτικό παράδεισο! Και τι δεν είπε. Όσοι δεν ζουν σ’ αυτή τη χώρα και τον άκουσαν θα νομίζουν πως αυτοί που κάνουν ουρά στα ελληνικά σύνορα δεν είναι πρόσφυγες αλλά επενδυτές που τρέχουν να προλάβουν να μπουν στην Ελλάδα για να αρπάξουν από τα μαλλιά τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Την ίδια ώρα στο Μαξίμου διάφορα non paper με τη μέθοδο της δημιουργικής λογιστικής εμφανίζουν απίθανα ποσά που υπερβαίνουν τους στόχους κάλυψης των φορολογικών εσόδων και των άλλων δημοσιονομικών και οικονομικών μεγεθών και υπόσχονται ότι το 2015 θα κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα όταν από το ΔΝΤ του ζητώνται επιπλέον του ασφαλιστικού μέτρα.

Αλλά στην κυβέρνηση το χαβά τους. Όλα βαίνουν καλώς, οι αριθμοί βγαίνουν και σε λίγο οι επιχειρηματίες ανά τον κόσμο θα κάνουν παρέλαση από την Ελλάδα! Περίπου αυτά λένε.

Ξέχασε μάλλον ο Αλέξης όταν ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσκιζε τα ιμάτιά του ότι άλλο οι αριθμοί και άλλο οι άνθρωποι.

Δεν βλέπει ότι ακόμα και όσοι φοράνε γραβάτα στενάζουν σ’ αυτό τον τόπο που κατά τα non paper ευημερούν οι αριθμοί του ΣΥΡΙΖΑ; Ή μήπως το γάντζωμα στην εξουσία τον έχει τυφλώσει;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα