Το Κίεβο θέλει λουτρό αίματος για να προβοκάρουν νέες κυρώσεις

Ο μόνος τρόπος για να δείξει η «κυβέρνηση» του Κιέβου ότι μπορεί να έχει έναν έστω μίνιμουμ έλεγχο στο προνομιακό «γήπεδο» -για τη Μόσχα- της ΝΑ Ουκρανίας, είναι να δείξει πυγμή ή και να προκαλέσει λουτρό αίματος.

Στο μεταξύ, ο –έως τώρα- κύριος στόχος της αμερικανικής προπαγάνδας είναι να φανεί ότι πίσω από όλα όσα συμβαίνουν στην ΝΑ Ουκρανία βρίσκεται η Μόσχα. Πολύ περισσότερο ότι δεν πρόκειται για εξέγερση του πληθυσμού, αλλά για ένοπλους τρομοκράτες, και πράκτορες της Μόσχας. Βέβαια, όσοι γνωρίζουν την περιοχή ξέρουν ότι κάτι τέτοιο απέχει από την πραγματικότητα, αν και σίγουρα υπάρχουν

περιοχές και μεγάλες πόλεις της ΝΑ Ουκρανίας, που ο ρωσικός πληθυσμός τους δεν είναι «μπετόν», όπως στο Ντονιέτσκ. Γενικότερα, οι Ρώσοι της Ουκρανίας επιδεικνύουν από ανοχή έως υποστήριξη στις κινήσεις της Μόσχας, αν και μια όχι ασήμαντη μερίδα είναι κατά.

Ωστόσο, αντίστοιχες κατηγορίες περί Δυτικών επαγγελματιών στρατιωτικών που έχουν μισθωθεί από εταιρείες μισθοφόρων, και έχουν σταλεί στην Ουκρανία, εκτοξεύουν και οι Ρώσοι προς την κατεύθυνση των ΗΠΑ. Πάντως, ούτε οι Αμερικανοί, αλλά ούτε και οι Ρώσοι έχουν προσκομίσει αποδείξεις για τους ισχυρισμούς τους.

Παρά ταύτα, στις 14 Απριλίου δημοσιοποιήθηκε ένα βίντεο (https://www.youtube.com/watch?v=Xk5PeDrEr8k) όπου κάποιος με στολή παραλλαγής χωρίς διακριτικά εθνόσημα, εμφανίζεται να δηλώνει αντισυνταγματάρχης του ρωσικού στρατού. Ουδείς βέβαια, μπορεί να γνωρίζει αν πράγματι έχει αυτή την ιδιότητα ή όχι. Ωστόσο, ο ίδιος σε επαφή που έχει με τμήματα της αστυνομίας στην πόλη Γκορλόφκα, αφού ερωτάται από αστυνομικό και αναφέρει δύο φορές την ιδιότητα που υποστηρίζει ότι έχει, τους ανακοινώνει τον νέο τους επικεφαλής (!!!) και τους λέγει ότι όποιος «δεν θέλει να υπηρετήσει τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, μπορεί να φύγει».

Εάν χυθεί όμως ρωσικό αίμα στην περιοχή, θα φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση το Κρεμλίνο, το οποίο έχει δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψει να χυθεί ρωσικό αίμα. Ναι, αλλά όλες οι εκτιμήσεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι, μόνον να εισβάλλει η Ρωσία στην Ουκρανία δεν θέλει. Τουλάχιστον προς το παρόν. Το Κρεμλίνο επίσης, όσο κι’ αν εμφανίζει την αντίθετη εικόνα, φοβάται επέκταση των Δυτικών κυρώσεων. Έως τώρα, οι κυρώσεις είναι ήσσονος σημασίας. Μια κλιμάκωσή τους, ωστόσο, θα δημιουργούσε σοβαρότατα προβλήματα στη ρωσική οικονομία.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα