Συγκρούσεις με νεκρούς στην Μαριούπολη

Επεκτείνεται η φωτιά στη Νοτιοανατολική Ουκρανία, τη στιγμή που στη Γενεύη άρχιζε η τετραμερής (ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ, Ουκρανία) διάσκεψη για την ουκρανική κρίση.

Χτες τη νύκτα, Ουκρανοί στρατιωτικοί σε βάση στη Μαριούπολη, άνοιξαν πυρ, σύμφωνε με τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, κατά διαδηλωτών Ρώσων της Ουκρανίας.

Αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον ένας νεκρός και 16 τραυματίες, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές στη Μαριούπολη.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, ωστόσο, κάνει λόγο για τρεις νεκρούς και 13 τραυματίες. Όπως είναι γνωστό, στην πόλη της Μαριούπολης, στη νοτιοανατολική πλευρά της Ουκρανίας κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, κατοικεί μεγάλος αριθμός Ελλήνων του Πόντου.

Το νέο μακελειό σημειώθηκε ότι περί τα 500 άτομα, με κόκκινες σημαίες κινήθηκαν κατά στρατοπέδου, όπου εκτιμάται βρίσκονται ουκρανικές ειδικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, στην πόλη, όπου οι φιλορώσοι έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτίρια, έχει στείλει το Κίεβο στρατιωτικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές λοιπόν, καλούσαν με τηλεβόα τους στρατιωτικούς να αποχωρήσουν από το στρατόπεδο, ενώ στη συνέχεια, όπως φαίνεται στα βίντεο άρχισαν να ρίχνουν στον στρατώνα «μολότωφ». Τότε, όπως ακούγεται στα βίντεο, υπήρξαν ριπές πολυβόλων. Εκτιμάται πάντως, ότι οι διαδηλωτές ακολουθούσαν την τακτική που ακολουθούν οι εξεγερμένοι σε πολλές πόλεις της ΝΑ Ουκρανίας. Δηλαδή, μπλοκάρουν τους στρατιωτικούς για να μην κινηθούν εναντίον των κτιρίων που έχουν καταληφθεί, ενώ συχνά οπλίζονται με όπλα που εγκαταλείπονται στους στρατώνες και στα αστυνομικά τμήματα που καταλαμβάνονται.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα