Το άλλοτε «πλεόνασμα φτώχειας», έγινε τώρα όπλο για τον ΣΥΡΙΖΑ;

2013: «Δεν πρόκειται για ανέκδοτο. Το πρωτογενές πλεόνασμα θα καταγραφεί στα ίδια κατάστιχα της πολιτική ιστορίας με το “λεφτά υπάρχουν” του Γ. Παπανδρέου».

2014: «Πρόκειται για πλεόνασμα της φτώχειας και της μιζέριας».

Ποιος τα λέει όλα αυτά σε πολλές άλλες αντίστοιχες δηλώσεις που μπορούμε να βρούμε; Τα λέει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος κατακεραύνωνε την κυβέρνηση για το πλεόνασμα που πέτυχε η χώρα μετά από καμιά 50αριά χρόνια.

Ο ίδιος ο νυν πρωθυπουργός είναι που

σήμερα έχει βάλει ως βασικό διαπραγματευτικό του ατού το πρωτογενές πλεόνασμα. «Θέλουμε μείωση του πλεονάσματος που εγγράφεται στον προϋπολογισμό από 4,5% σε 1,5%», λένε με στόμφο και διαπραγματευτική περηφάνια οι Συριζαίοι.

Μάλιστα λένε ότι το πλεόνασμα που θα περισσέψει αν μας κάνουν τη χάρη οι δανειστές θα το χρησιμοποιήσουν για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Και να τονίσουμε ότι κάθε χρόνο το πλεόνασμα αυτό (εφόσον όλα εξελίσσονται ομαλά στην οικονομία) θα είναι μεγαλύτερο αφού αυξάνεται το ΑΕΠ.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με την εξής παράνοια. Οι ίδιοι που έβριζαν τον Σαμαρά για το πλεόνασμα τώρα άρχισαν να το μοιράζουν. Οι ίδιοι που δεν το αναγνώριζαν καν κι έλεγαν ότι είναι λογιστικές αλχημείες τώρα το έχουν ως ισχυρό χαρτί απέναντι στην τρόικα.

Οι ίδιοι που το θεωρούσαν πλεόνασμα φτώχειας τώρα θα το χρησιμοποιήσουν για να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια. Τόσο προκλητικά άσχετοι και ταυτόχρονα αδίστακτοι.

Πηγαίνουν στις Βρυξέλλες και ζητούν από τους δανειστές να τους μειώσουν το στόχο για πλεόνασμα ώστε να κάνουν παροχές. Μα ποιος νοικοκύρεψε το κράτος για να λένε αυτοί τώρα για πλεόνασμα;

Εντάξει, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού επιτεύχθηκε ένας στόχος. Χάρη σε περικοπές αλλά και σε συμμάζεμα ενός άθλιου κράτους που έτρωγε από παντού. Γιατί λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ δε λαμβάνει μια απόφαση να ακυρώσει όλους τους μνημονιακούς νόμους που έφεραν αυτό το πλεόνασμα ώστε να εξαλειφθεί και η ανθρωπιστική κρίση που λένε;

Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι τα «πρόβατα» της ενημέρωσης και της κοινής γνώμης διαβάζουν για πλεόνασμα και δεν θυμούνται τι έχει ειπωθεί από την Κουμουνδούρου. Και να μου το θυμηθείτε: Θα πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ μείωση του στόχου για το πλεόνασμα και θα βγουν στην πλατεία Συντάγματος να πανηγυρίζουν.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα