Η πρώτη ρωγμή Τσίπρα και η ωρολογιακή βόμβα Βαρουφάκη

Πλήρης επιβεβαίωση του Enimerosi24 για τις γκρίνιες που προκαλεί ο νέος τσάρος της οικονομίας

Το μπρος – πίσω για την ανακοίνωση του υποψήφιου για το προεδρικό αξίωμα, δημιούργησε την πρώτη ρωγμή στην εικόνα του Αλέξη Τσίπρα. Η αδυναμία του να επιβάλει την απόφασή του – όπως αναφέρεται σε διάφορα ρεπορτάζ – στην Αριστερή πλατφόρμα, ειδικά κάτω από το πρίσμα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων στις οποίες προκύπτει

ότι απολαμβάνει πρωτοφανή ποσοστά δημοτικότητας που είχαμε να δούμε από το 1981 και μετά για έλληνα πρωθυπουργό… δημιουργεί όπως είναι φυσικό εύλογες απορίες.

Μοιραία αναρωτιέται κανείς πώς θα λάβει σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας και μάλιστα υπό καθεστώς πολλαπλών πιέσεων, όταν για ένα θέμα που έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα, αδυνατεί να επιβάλει τη γνώμη του; Αν με αυτά τα δυσθεώρητα ποσοστά αποδοχής που απολαμβάνει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, πρέπει να διαβουλεύεται για τα πάντα με την Αριστερή πλατφόρμα, τότε πραγματικά υπάρχει σοβαρό θέμα!

Με αφορμή τα μπρος – πίσω, αλλά και την αυτοδιάψευση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, δηλώνοντας εχθές το πρωί στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Ακραίως» του Τάκη Χατζή ότι «Μέχρι το βράδυ (ενν. της Κυριακής) θα ανακοινωθεί το όνομα του υποψήφιου» και στη συνέχεια με νέα του δήλωσή του στα ΜΜΕ αναιρεί για να πει ότι «Δεν υπήρξε τέτοιο θέμα στη σημερινή (ενν. Κυριακή) ατζέντα» παραπέμποντας για το θέμα της ανακοίνωσης του ονόματος για αύριο Τρίτη στην ΚΟ του κόμματος… Πολλοί παρατηρητές επισημαίνουν ότι λόγω της κρίσιμης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα ο πρωθυπουργός χρειάζεται δίπλα του συμβούλους που να πληρούν κι άλλα κριτήρια εκτός από τα ηλικιακά. Δηλαδή, εκτός από το να είναι νέοι να μπορούν να τον συμβουλεύουν, αλλά και να τον στηρίζουν στις δύσκολες αποφάσεις που θα πρέπει να πάρει, αλλά και να επιβάλει.

Η περίπτωση Βαρουφάκη
Ως προς τον νέο τσάρο της οικονομίας Γιάνη Βαρουφάκη, πρόσφατα είχαμε αναφερθεί στα προβλήματα που ενδέχεται να προκαλέσει στο Μαξίμου η προσωπικότητα του (ανεξαρτήτως αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς)… Και επιβεβαιωνόμαστε νωρίτερα από ό,τι πιστεύαμε, αφού στα δημοσιογραφικά γραφεία φθάνει η πληροφορία ότι υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια αρκετών στελεχών της κυβέρνησης, αλλά και του κόμματος, τόσο για την υπερπροβολή του στα ΜΜΕ όσο και για το περιεχόμενο των δηλώσεών του, πολλές από τις οποίες δεν είναι «συμβατές» με τις κομματικές νόρμες, αλλά και με αρκετές προεκλογικές εξαγγελίες.

Μάλιστα το δικό μας ρεπορτάζ αναφέρει ότι και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αν δεν είναι ενοχλημένος, σίγουρα είναι προβληματισμένος από τη μιντιακή δραστηριότητα του υπουργού, με τις συνεχείς δηλώσεις και τις συνεντεύξεις. Ωστόσο υπάρχουν σοβαρά εμπόδια, για να κάνει οποιαδήποτε κίνηση ο πρωθυπουργός: τα υψηλά ποσοστά δημοφιλίας που απολαμβάνει ο Γιάνης Βαρουφάκης και επιπλέον, ότι ένα «διαζύγιο» αυτή τη στιγμή μεταξύ των δυο πλευρών, θα είχε απρόβλεπτες επιπτώσεις, ενώ ο αρνητικός αντίκτυπος θα ήταν δύσκολα διαχειρίσιμος, αφού ο νέος υπουργός εμφανίζεται ως ο ατρόμητος και σκληρός διαπραγματευτής.

Ως εκ τούτου το οποιοδήποτε πρόβλημα και ειδικότερα αν απομακρυνόταν ο Γιάνης Βαρουφάκης από τη θέση του, θα ερμηνευόταν με πισωγύρισμα της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις… Και σε αυτό το σκηνικό δεν βοηθούν καθόλου τα ρεπορτάζ όπως το χθεσινό του ΒΗΜΑΤΟΣ, σύμφωνα με το οποίο οι γερμανοί απαιτούν την απομάκρυνσή του!

Επιπλέον μαθαίνουμε ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και σύντομα ο Αλέξης Τσίπρας θα κληθεί να το αντιμετωπίσει… Δεδομένου ότι ούτε ο Γιάνης Βαρουφάκης βοηθάει να εκτονωθεί εσωτερικά, αντίθετα, λέγεται ότι έχει διαμηνύσει στον πρωθυπουργό με ποια στελέχη του οικονομικού επιτελείου μπορεί να συνεργάζεται και με ποια όχι. Ενώ δεν διστάζει να μιλάει ανοιχτά στους δημοσιογράφους για τα εσωκυβερνητικά ζητήματα, με αναφορές όχι και πολύ κολακευτικές για ορισμένα πρόσωπα, τα οποία αμέσως μετά τις πληροφορούνται!

The post Η πρώτη ρωγμή Τσίπρα και η ωρολογιακή βόμβα Βαρουφάκη appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα