Το Antinews και η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής

Στον κόσμο της παραπολιτικής και της παραδημοσιογραφίας υπάρχει ένα αξίωμα που όσοι υπηρετούν αυτό τον χώρο το ξέρουν πολύ καλά. Το αξίωμα λέει: «Εκεί που γλείφεις, φτύνεις και τούμπαλιν. Εκεί που φτύνεις μπορεί να γλείψεις». Αυτό ως πρώτη διαπίστωση και αυτοί που κατάλαβαν, κατάλαβαν.

Από εκεί και πέρα εμείς εδώ στο antinews οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε προς εκείνους που μας θεωρούν δεδομένους ότι η κριτική που ασκούμε πηγάζει από προσωπικές απόψεις και είναι απόρροια του πώς βλέπουμε την πολιτική κατάσταση. Δεν απηχεί το site

κανενός τις απόψεις, ακόμη κι αν είναι ο πρωθυπουργός ή ο... Ομπάμα.

Ως εκ τούτου η σκληρή κριτική που ασκήσαμε και θα συνεχίσουμε να ασκούμε στο τι έγινε στον Πειραιά σε ό,τι αφορά τις εκλογές, πηγάζει από την άποψή μας ότι η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής, η οποία υποκρύπτει και επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν κάνει καλό στον τόπο.

Μας είναι αδιάφορο αν ο Ολυμπιακός είναι η πιο δημοφιλής ομάδα όταν αυτό σχετίζεται με την πολιτική και με το ποιος θα είναι δήμαρχος ή βουλευτής. Άλλωστε εμείς είμαστε πολύ περισσότερο Ολυμπιακοί από πολλούς όψιμους γαύρους που είδαν να τους κουνάνε το... μπικικίνι και άλλαξαν ομάδα.

Ο Ολυμπιακός είναι αθλητικό σωματείο και δεν έχει καμιά δουλειά να εμπλέκεται με την πολιτική κατάσταση της χώρας. Αν φτάσουμε στο σημείο να ψηφίζουμε με βάση το χρώμα της φανέλας τότε καλύτερα να αλλάξουμε χώρα γιατί η Ελλάδα δεν έχει καμιά τύχη. Να βγάλουμε λοιπόν και τον Τσίπρα πρωθυπουργό επειδή είναι Παναθηναϊκός ή να είναι εσαεί πρωθυπουργός ο Σαμαράς επειδή τυγχάνει να αγαπάει την ομάδα του Πειραιά.

Σε σοβαρά, δημοκρατικά κράτη, που σέβονται το πολίτευμά τους και δεν το κάνουν μπάλα ποδοσφαίρου ούτε το βγάζουν οφσάιντ, το ποδόσφαιρο είναι θέαμα, όχι πολιτικό κόμμα. Και οι φίλαθλοι είναι φίλαθλοι όχι κομματικοί στρατοί που οδηγούνται εκεί που θέλει ο Πρόεδρος. Ούτε ψηφίζουν ότι γουστάρει ο Πρόεδρος επειδή θα κάνει καμιά μεταγραφή αεροδρομίου.

Η στάση του antinews στο θέμα του δήμου Πειραιά -την οποία κατακρίνουν ορισμένοι... άσπονδοι φίλοι μας- ήταν ότι δεν μπορεί να παίζεις.... μπάλα με μια ολόκληρη πόλη. Και δεν μπορεί να κλείνεις συμφωνίες με τον ΣΥΡΙΖΑ για μεταφερόμενους ψηφοφόρους.

Δεν απαξιώσαμε καμιά ερυθρόλευκη οικογένεια και κανέναν Ολυμπιακό φίλαθλο, όπως και κανέναν φίλαθλο άλλης ομάδας. Όμως, είπαμε ξεκάθαρα ότι άλλο το ποδόσφαιρο και άλλο η πολιτική. Και είναι αδιανόητο άνθρωποι που δεν έχουν καμιά σχέση με την αυτοδιοίκηση να γίνονται δήμαρχοι μέσα σε μια νύχτα απλά και μόνο επειδή είναι υπάλληλοι της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής ομάδας.

Και για να τελειώνουμε με το παραμυθάκι ότι εγκλωβίστηκε ο πρωθυπουργός και η ΝΔ σε λάθος τακτική που είχε να κάνει με την απαξίωση των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Οι οποίοι αντέδρασαν και ψήφισαν Δούρου επειδή εμείς τους βρίζαμε. Αυτά είναι ανοησίες για παιδάκια του δημοτικού. Άλλωστε, εμείς στο antinews γνωρίζουμε πολύ καλά τι παίχτηκε στο παρασκήνιο για να εκλεγεί ο Μαρινάκης.... δήμαρχος. Όταν θα έρθει η ώρα θα τα πούμε καλύτερα...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα